DS1: Arbejdssejr over Hadsten SK

18. oktober 2015

Ajax København – Hadsten SK 23-19 (8-9)

Ajax København vandt lørdag eftermiddag 23-19 over Hadsten SK efter en kamp, som blev temmelig forskellig fra de forventninger, der var til kampen – i hvert fald set fra Ajax side.

Det er håndboldfagligt rigtig interessant, hvordan en enkelt spillers manglende tilstedeværelse kan ændre en kamp. Malene Mogensen er jo om nogen omdrejningspunktet på Hadsten holdet, men i lørdagens kamp var Malene ikke med pga. en brækket hånd, og der var pludselig meget, som ikke var som forventet.

Hadsten måtte gribe til plan B, C eller ?? og tilsat en fightervilje, som aftvinger en vis respekt, gav det Ajax holdet nogle alternative arbejdsbetingelser. Når der så oven i hatten ikke er så meget som rigtig lykkedes for Ajax, så var det rimeligt nok, at vi var nede med 8-9 i pausen. Det var hele tiden lige, men Hadsten var en enkelt foran store dele af tiden.

En god og solid peptalk i pausen gjorde en klar forskel, og Ajax gik hurtigt i front. Afstanden blev dog ikke så stor før 11-12 min før tid, hvor vi kom på +4 for første gang. Herfra svingende det lidt, men vi sluttede på 23-19 efter Hadsten havde kampens sidste scoring på et straffekast.

Det blev aldrig nogen køn kamp. Hadsten lykkedes langt hen ad vejen med deres alternative gameplan, mens Ajax holdet kun periodevis fik det til at fungere. Hadstens bedste spiller var nok holdet, der blev gået til den fra start til slut.

IMG_4389

På Ajax holdet var der debut til Alberte Willumsen, som slap ganske udmærket fra det. Sarah Nørklit stod en rigtig god kamp, Cecilie Johansen var særdeles effektiv på de muligheder, der bød sig – kasse eller straffe hver gang. Cecilie Woller spillede også en ganske fin kamp, men kampens spiller blev Sofie Flader, som viste klassen ved at kunne ryste en knap så god 1. halvleg af sig og være særdeles effektiv og afgørende i 2. halvleg.

AJAX_65A6325Cecilie JohansenCecilie Woller

John ”Speedy” Larsen sagde efterfølgende: ”Det er altid godt at vinde – og på en dag, hvor ikke alt fungerede lige godt, luner en sejr ekstra meget. Vi spiller ikke godt i 1. halvleg, men vi står sammen som hold, får løftet os, og vi henter en sejr hjem på en væsentlig bedre 2. halvleg.”