DS1 fik storsejr i lokalopgør

2. februar 2017

Virum – Ajax København 14-28 (5-13)

Når man tager til Virum sådan en tirsdag aften i januar, er det altid med en spændt følelse i maven. Virum holdet er en sjov størrelse, som på sine bedste dage kan spille lige op med alle i rækken, så selv om tabellen gjorde Ajax til ret store favoritter, var det ikke givet på forhånd. Det var jo lokalopgør, hvor alt kan ske.

Der var dog ikke grund til at være meget bekymret – Ajax kom fra Virum med en storsejr på 28-14 efter 13-5 ved pausen. Ajax var i teten fra start, og forspringet blev øget kontinuerligt hen over 1. halvleg. Efter pausen gentog billedet sig. Ajax trak fra, eneste forskel var, at Virum fik scoret flere mål i 2. halvleg.

Sejren kunne være blevet væsentligt større, men Julie Skipper i Virum målet stod fortræffeligt med rigtig mange redninger på oplagte chancer. Anne-Sofie Kleemann havde også lidt, der skulle sættes på plads, og Klee fik lavet 5 kasser, ligesom Simone Pedersen gjorde det fornuftigt både forsvars- og angrebsmæssigt. Som et sjovt kuriosum kan nævnes, at alle Virum mål på nær 1 blev scoret af tidligere Ajax spillere.

AJAX_KEEPERE_4.bearb3

Ajax holdet profiterede generelt af en væsentlig bedre fysik end Virumpigerne, og forsvaret stod rigtig fint kampen igennem. Der blev også lavet fine ting angrebsmæssigt, men uden at tage noget fra Julie Skippers præstation, så kunne vi godt i nogle tilfælde have afsluttet med større omtanke.

AJAX_3_Ida Marie Dahl_2.bearb.2AJAX_22_Cecilie Johansen_3bearb

Pernille Kristensen blev kampens spiller efter en suveræn 1. halvleg – kun 5 kasser lukket ind og redningsprocent langt over 50. Sarah Nørklit tog over i 2. halvleg og stod næsten ligeså flot. Ida-Marie Dahl og Cecilie Johansen var effektive med stort set alt, de foretog sig, ligesom det er en fornøjelse at se, at Nicoline Moos er tilbage for fuld skrue.

AJAX_4_Nicoline Moos_2

Nu venter en ultrakort forberedelse, før vi søndag tager til Horsens for at møde Horsens Elite. Det bliver en stor udfordring at møde et Horsens hold med god selvtillid efter en flot stor sejr i Hadsten, men store udfordringer er også sjove. Mere følger.