DS1: På udebane i den anden ende af Danmark

14. november 2015

Elitehåndbold Aalborg – Ajax København

Når solen skinner over midtsjælland sådan en lørdag morgen, er det faktisk helt ok at komme tidligt op og på udflugt til Aalborg, hvor Ajax København skal op mod et af rækkens nye hold – Elitehåndbold Aalborg.

Det er altid spændende at møde hold, som man ikke rigtig har mødt før. Der er mange ubekendte og så alligevel ikke helt – når vi er 8 kampe henne i turneringen har der været mulighed for både live og videocheck af dagens modstander, så vi er rimeligt klar på, hvad der venter.

Aalborg har hidtil høstet 4 point – 2 sejre mod Københavnerhold men i København, hvor man har vundet i Rødovre og hos BK Ydun efter et par tættet kampe. Aalborg tabte sidste weekend med 7 i Hadsten efter en god 1. halvleg, men tingene gik ikke Aalborgs vej de sidste 30 minutter.

Holdets største profil er Julie Aagaard på højre back. Julie kan, hvis hun får lov, smide den ind fra 9-10 meter, ligesom hun er førstevalg på straffekast. Charlotte Lund Mikkelsen på højre fløj er også flittigt scorende, men der er faktisk fine spillere på alle pladser.

I Ajax lejren ser vi frem til kampen. Det er jo gået fint indtil nu, og sidste weekends relativt klare sejr i topopgøret mod Skanderborg Håndbold giver jo også et boost. Vi har som sædvanlig brugt ugen op til kampen konstruktivt både individuelt og som hold, og vi havde en rigtig spændende træningsudfordring torsdag.

John.Aage.Johansen

John Johansen – Ajax sportschef – siger om dagens kamp: ”Det bliver spændende at møde Aalborg – et helt nyt hold i rækken. Aalborgholdet er bygget op efter den klassiske jyske model med et solidt 6-0 forsvar, struktureret angrebsspil og et par hurtige fløje. Vi skal ud og give den fuld gas fra start, så det er os, som sætter dagsordnen for dagens kamp. Lykkes det, så er der gode chancer for, at vi får de 2 point med hjem.”

Der er kampstart i Nørresundby Idrætscenter kl. 15.00. Alle med Ajax hjerte – og også alle andre for den sags skyld – må meget gerne komme forbi og give pigerne en hånd med. Jo flere jo bedre og jo sjovere.