DS1 slog EH Aalborg ”sikkert”.

27. februar 2017

Ajax København – EH Aalborg 24-18 (9-10)

De af Jer, som ”bare” kigger på resultatet af lørdagens kamp i Bavne mellem Ajax København og EH Aalborg vil nok se, at en sejr på 24-18 (9-10) er en sikker sejr, men os, som var i hallen, ved godt, at det ser mere sikkert ud, end det i virkeligheden var.

De første 50 minutter var meget lige. EH Aalborg startede bedst og kom foran 4-1, Ajax vendte det hele på hovedet og kom foran 7-4 med 6 på stribe, men EH Aalborg kom tilbage og var på plus en ved pausen.

Efter pausen fortsatte holdene parløbet, og efter 50 minutter, stod der 17-16 til EH Aalborg. Så fandt Ajax ekstra gearet, og de sidste 10 actionfyldte minutter blev vundet med 8-1, og sejren på 24-18 var hjemme.

Set med Ajax briller så var det ok, at vi vandt – især når man ser på de sidste 10 minutter, men EH Aalborg gav den gas hele vejen. Forskellen var som sagt ikke voldsomt stor og kom primært til udtryk ved, at Ajax holdet er en del breddere end EH Aalborg.

Ser man på de enkelte EH Aalborg spilleres præstation, så gik unge Sofie Lassen ind og lavede en del ”ballade” i midten af 1. halvleg, mens bedste præstation stod Line Bergreen Larsen for med en fornem indsats både som spilstyrer og som målscorer.

AJAX_KEEPERE_4.bearb3AJAX_10_Christina Krogshede_3.bearb

På Ajax holdet så vi endnu engang, at vi har en stærk keeper duo. Pernille Kristensen stod rigtig godt det meste af kampen, men Sarah Nørklit Lønborg gjorde en afgørende forskel med en dobbeltredning (straffe + returchance), da kampen vippede til Ajax fordel. Christina Krogshede spillede klogt og rutineret og holdt hovedet koldt, og Isabella Jacobsen dækker forrygende godt op. Kampens spiller blev Ida-Marie Dahl. Det kan godt være, at Ida også er blandt de helt unge, men hun gør en kæmpe forskel. Solidt forsvarsspil, forrygende kontraspil og sikre afslutninger i det etablerede angrebsspil. You name it, Ida does it.