AJAX København – Lemvig-Thyborøn Håndbold: 31-29 (12-15)

HTH GO Ligaen:
AJAX København – Silkeborg-Voel KFUM: 20-24 (8-15)
Lørdag d. 13. januar 2018

Lørdag tog AJAX Københavns 1. Division Herrer og Liga-damer begge hul på 2. halvdel af dette års sæson på hjemmebane.

Herrerne tog først imod oprykningskandidaterne fra Lemvig-Thyborøn Håndbold i et spændende opgør, som udmundede i en stærk hjemmesejr på 31-29 og dermed en god start på 2018.

Cheftræner, Torben Nielsen, evaluerer kampen således:

Det var med stor spænding, at vi lørdag eftermiddag tog i mod en af oprykningskandidaterne fra Lemvig, som ikke havde tabt de seneste 6 kampe i træk, hvilket havde bevirket, at de var helt med i toppen af rækken.
Samtidig havde der været en pause på 4 uger, og uden gældende kampe i så lang tid, er man som træner spændt på at se, hvor ens hold står, når man starter op igen.

Kampen startede med fuldt tryk på i begge ender, og der blev spillet noget god, hurtigt og til tider flot håndbold fra begge sider, men det var hele tiden med os haltende en smule efter, og det blev desværre endnu mere tydeligt de sidste 10 minutter af første halvleg, hvor Lemvig virkelig spillede skarpt, og vi fik lavet lidt for mange fejl i begge ender af banen, så vi var nødt til at tage vores anden time-out allerede efter 25-26 minutter af kampen bagud med 10-15.
Heldigvis fik vi sat en lille “prop” i de sidste minutter af første halvleg, og med to scoringer fik vi begrænset skaden i første halvleg til 12-15.

Vi fik en god snak i pausen og rettet lidt til i begge ender, og heldigvis havde spillerne bare en super indstilling fra anden halvlegs start, hvor vi kom ud som lyn og torden, og allerede efter 7 minutters spil havde vi udlignet til 19-19, og vi var nu klart i teten.
Dette blev vi ved med, idet vores angreb fungerede rigtig fint, vi spillede os til mange chancer med hurtigt varierende spil, og samtidig fik forsvaret og specielt vores keepere meget bedre fat, hvilket resulterede i en 24-21 føring efter ca. 15 min, og fra det tidspunkt virkede vi i kontrol, og med små 2 minutter igen var vi foran med 30-26, og umiddelbart var sejren hjemme.
Men en udvisning med halvandet minut igen, og samtidig reducering af Lemvig, satsede Lemvig med helbane pres på vores 5-markspillere, og de fik reduceret yderligere et par gange til 30-29 med 10-12 sekunder igen, inden vi kunne lukke kampen definitivt med scoring til 31-29 med få sekunder igen.

Det var en rigtig god indsats af spillerne – specielt i anden halvleg – men at vi laver 31 mål er mere end godkendt mod så god en modstander, og vores indstilling, energi og vilje til at ville vinde kampen var rigtig god, så alt i alt var det bare en god start på 2018.

Derefter skulle Liga-damerne i aktion, hvor jyderne fra Silkeborg-Voel KFUM gæstede Bavnehøj Arena. Det blev et opgør, hvor damerne spillede som nat og dag i de to halvlege, som desværre endte med et nederlag på 20-24.

Cheftræner, Dennis Bo Jensen, udtaler følgende om kampen:

Første hjemmekamp i det nye år, startede på ingen måder, sådan som vi havde drømt om.
Vi vidste på forhånd at skulle vi få et godt resultat med mod Silkeborg, så krævede det, at vi kunne få afsluttet vores angreb ordentlig, således at vi kunne nå hjem og stå. Et andet vigtigt parameter ville være at få brudt noget rytme i Silkeborgs hurtige angrebsspil. Ingen af delene lykkes i første halvleg, og vi går til pause nede med 8-15.

Efter en kort opsang i pausen, kom pigerne ud med fornyet tempo og tro på tingene, og vi fik i anden halvleg vist vores varemærke – at løbe kontra.
Vi formår faktisk at få skabt spænding i kampen i anden halvleg, hvor vi er oppe og være bagud 16-18. Men vi finder aldrig rigtig løsningerne til at lukke Silkeborg forsvaret op, og med 20 mål på kontoen, så bliver det svært, og vi taber 20-24.
Vi skal tage de gode takter med fra anden halvleg og se om vi kan få strikket en hel god kamp sammen.

Stor cadeau skal endnu en gang lyde til spillerne, der viser ekstraordinær god moral, og får kæmpet sig forblindeligt tilbage i kampen.
Nu har vi en god træningsuge, og så ser vi frem imod næste hjemmekamp på lørdag imod Ringkøbing, hvor vi får brug for al den opbakning klubben kan trække.