Ajax København Sportsgymnasium


Ajax København Sportsgymnasium er vores seriøse og ambitiøse tilbud til basketball og- håndboldspillere, der vil kombinere elitesport og uddannelse.
Ajax København Sportsgymnasium (AKS) er det eneste tilbud i København, hvor der i én samlet løsning leveres integreret træning, skolegang, samt kost og logi.

På AKS får du en samlet pakke, der forener ungdomsuddannelse, morgentræning, holdtræning, kampe, fysisk træning og testning, samt kost og logi i ét.
Udover at være en del af AKS fællesskabet, bliver du elev på Københavns åbne Gymnasium, og spiller i Ajax København.

Formålet med AKS er, at vi vil skabe et af Nordens stærkeste talent- og læringsmiljøer for landets mest ambitiøse basketball- og håndboldspillere.
Elever på AKS kan derfor se frem til år, hvor træningen bliver forestået af højt profilerede trænere, hvad enten de spiller basketball eller håndbold. Her vil spillerne have op til 4 ugentlige morgentræninger som veksler mellem haltræning og styrketræning.
Udover morgentræningen spiller håndboldspillerne alle i Ajax, hvor de spiller på enten U17, U19 eller seniorhold.

Du bliver på AKS ikke kun betragtet som ’sports-elev’, vi arbejder med hver enkelt AKS elev som et helt menneske. Vi skræddersyer din hverdag, så den passer lige ind i dit program og bliver uden spildtid. På den måde kan vi sikre os, at du som elev, har plads og tid til de tre ting vi betegner som hverdagens grundpiller: skole, sport og fritid til at være ung i København.

Vi har lavet en Youtube-kanal, hvor du kan se en masse forskellige videoer om hvad Ajax Københavns Sportsgymnasium er og kan. Ligeledes er der forskellige videoer, hvor vores elever fra første årgang fortæller om deres hverdag som AKS-elever, hvad end de spiller basketball eller håndbold.
Her fortæller linjeleder på håndbold, Mogens Weis, lidt om AKS som helhed:

På Københavns åbne Gymnasiums hjemmeside, https://kg.dk/aks/, kan I finde meget mere information om hovedstadens eneste tilbud til ambitiøse basketball- og håndboldspillere.
I kan bl.a. se den fulde oversigt over vores trænerstab, skolegangen, priser, kontaktinformation, og ansøgning og optagelsesprocedure.