U19Pige trænerteam klar til 2021/2022 sæsonen

Den tidligere engelske fodboldlandstræner og legende, Sir Alfred Ramsey har engang sagt: “Never change a winning team”. De ord har Direktør for Ajax København Ligakvinder, Mathias Berg, taget til sig, da han sammensatte trænerteamet for klubbens U19Piger til kommende sæson.

Trænerteamet på vores U19 bliver for næste sæson i den grad præget af kontinuitet. Hele teamet omkring U19 pigerne fra denne sæson, fortsætter nemlig i kommende sæson.

Stiven Larsen og Tor Mikkelsen forbliver trænere for U19 hold 1, mens Jakob Karlsen fortsætter som ansvarlig for U19 hold 2. Og måske vigtigst af alt får både spillere og trænere igen glæde af verdenshistoriens bedste holdleder (og det er ikke engang tæt!), Lene Mørkeberg Oest.

Som følge af en sæson der på alle tænkelige måder har været mere end mærkværdig, kan vi ikke for alvor stadfæste glæden over kontinuiteten på U19 i en perlerække af flotte kampe og resultater – og så alligevel!
Vores U19ligahold nåede ikke andet end 4 kampe, inden sæson blev lukket ned. Ajax U19 piger hold 2, nåede heldigvis at spille lidt flere kampe inden nedlukningen, og gjorde rent bord i 1.division A.
Om end at det ikke er blevet til særligt mange kampe indenfor de 20X40, er det stadig tydeligt at se hvorledes hele truppen har rykket sig – både taktisk, teknisk og i særdeleshed fysisk. Ligeledes har fire forskellige af U19 pigerne, været på holdkortet hos Ajax København Ligakvinder.

Træningskulturen og træningsmiljøet i U19 pige afdelingen har i denne sæson været intet mindre end fremragende, hvorfor vi glæder os over, at det trænerteam der har fået sat rammerne for et sådant miljø, forsætter i kommende sæson. Der er ingen tvivl om, at der på tværs af hele årgangen er kæmpestore ambitioner. Og viljen til at indfri de ambitioner, er mindst lige så stor.
Selvom ambitionerne og drømmene er store hos pigerne, er fællesskabet på årgangen imponerede stort. Forud for denne sæson er der kommet 10 nye spillere til årgangen, og de ligner alle sammen nogen der har spillet i Ajax København hele deres liv.

Udgangspunktet for vores elitearbejde i Ajax København er at udvikle spillere til national elite og til vores eget ligahold. Vi vil i Ajax København være det bedste sted for unge ambitiøse spillere med drømme om liga og landshold, hvorfor vi også er stolte over, at trænerteamet bestående af Stiven, Tor og Jakob næste sæson skal arbejde med en årgang umiddelbart bestående af 30 spillere.

Udover at stå for U19pige årgangen, skal Jakob, Stiven og Tor, i samarbejde med vores trænere på Ligakvinderne og 2.Divisions Kvinderne, være med til at skabe et attraktivt miljø i dameafdelingen, for de unge spillere/ungseniorer der måske skal bruge et par sæsoner på at blive klargjort til at være med der hvor det er rigtig sjovt.

Direktør for Ajax København Ligakvinder, Mathias Berg, siger således om trænerpåsætning på klubbens ældste pigeårgang:

Jeg er enormt stolt over at vi kan samle og fastholde et så stærkt team omkring vores U19 piger. Der er ingen tvivl om, at der på årgangen hersker en vanvittigt god træningskultur, med super meget ærgerrighed. Det har været en fornøjelse at følge, hvordan pigerne i år har rykket sig. Særligt fysisk! Og på trods af Corona-nedlukninger ser vi også, at pigerne stadig knokler en vis kropsdel ud af shortsne. Samtidig er jeg også enormt stolt over, at vi til næste sæson, får en U19pige årgang med omkring 30 spillere. Det er ret uhørt, og det gør mig enormt stolt, og er for mig et vidnesbyrd om hvor mange rigtige ting vi gør i Ajax København.

I Ajax København glæder vi os over at Jakob, Lene, Stiven og Tor alle fortsætter i klubben. Vi glæder os til, forhåbentligt snart at se dem og alle de dygtige U19 piger i hallen igen.

Spørgsmål eller lign. kan rettes til direktør Mathias Berg på 21611249 eller mb@ajax.dk 

Jakob Karlsen

Lene Mørkeberg Oest

Stiven Larsen

Tor Mikkelsen