80 års jubilæum – Anekdote – Kællingerne

8. april 2014

I anledning af Ajax Københavns 80 års jubilæum, har vi bedt personer med en lang historik i Ajax København, om at komme med deres egne personfortællinger/ankedoter. Vi starter ud med en fortælling af Janne Rothberg.

Kællingerne – af Janne Rothberg

Vi skal lidt tilbage i tiden – til et bestyrelsesmøde i K.I. (Kvindelig Idrætsforening) i foråret 1989, hvor vi blandt andet havde ét vigtigt punkt på dagsordenen nemlig fusion med Ajax.

Bestyrelsen var delt i spørgsmålet, og efter mødet var vi ikke nået til enighed, og jeg havde brug for mere information om, hvordan Ajax’ medlemmer så på sagen.

Mødet blev holdt privat hos Birte Grønmann Larsen, som på det tidspunkt boede sammen med sin mand Alf og sin bror Ove Ejlertsen.

Efter mødet blev vi inviteret på en drink af Ove, og her øjnede jeg muligheden for at høre hvad Ove (inkarneret, mandschauvinist Ajax ‘er med stort A), mente.

Jeg stillede ham derfor spørgsmålet: ” Hvordan ser du på en fusion med K.I”, og Ove svarede til min store forbavselse: ” Det er helt i orden, bare KÆLLINGERNE holder sig væk fra kegleklubben.”

Og sådan endte det – fusionen blev en realitet, og KÆLLINGERNE HAR ALDRIG SAT SINE BEN I KEGLEKLUBBEN.

Janne Rothberg