80 Års jubilæum – TV: AJAX København – eliteklub på trods

7. april 2014

I 2010 lavede journalist Steen Ankerdal en programserie om AJAX København, produceret af Mediehuset København og vist på Kanal København.

I forbindelse med AJAX Københavns 80 års jubilæum kan vi med tilladelse fra Mediehuset København “genudsende” de fire programmer. Vi starter ud med første program – Ajax København – eliteklub på trods

Kanal København 2010:

Af Steen Ankerdal

Håndboldklubben Ajax er den største i København og, med 1934 som stiftelsesår, en af de ældste i landet. Det er en traditionsklub med mange danske mesterskaber, men det er langt fra en garanti for en fortsat placering i toppen af dansk håndbold. I fire programmer portrætteres klubben, dens bedste herre- og damehold, ungdomsafdelingen og støtterne, sponsorer og fans.

Cheftræner Christian Dalmose - Ajax København 2010

Cheftræner Christian Dalmose – Ajax København 2010
I baggrunden i sort – Assistentræner Torben Nielsen (red: ny Cheftræner 2014/2015)

Det er en af de mest traditionsrige håndboldklubber, der portrætteres i fire programmer. Ærke-københavnske Ajax holdt i 2009 75 års jubilæum og kan bl.a. se tilbage på ni danske mesterskaber indenfor herrehåndbold. Undervejs er der sket meget, en af de skelsættende begivenheder er kvinders optagelse i klubben. Det skete i 1989 da Ajax fusionerede med Kvindelig Idrætsforening.

Det første program har undertitlen “- eliteklub på trods” og handler om det bedste herrehold, der kæmper en brav kamp for at forblive i den bedste række. Det er lykkedes hidtil trods de vanskelige forhold klubben har sammenlignet med andre eliteklubber.
[vimeo id=”90208830″ width=”620″ height=”360″]

Det andet program følger det bedste hold hos kvinderne og det har undertitlen “—en social klub”, hvilket vist siger det meste. Holdet ligger pt.i den tredjebedste række (red: i 2010).

Tredje program med undertitlen “- den bedste klub” handler om den store ungdomsafdeling, som ikke mindst skyldes det gode ry klubben har omkring sit ungdomsarbejde. Man har det godt som ung spiller i Ajax.

Fjerde program med undertitlen “- en klub med netværk” handler om den engagerede opbakning fra erhvervslivet i form af sponsorater. Også klubbens fans støtter klubben i dens op- og nedture.

Produktion: Mediehuset København

Tilrettelæggelse: Steen Ankerdal

Steen Ankerdal

Steen Ankerdal