80 Års jubilæum – TV: AJAX København – en klub med netværk

26. april 2014

I 2010 lavede journalist Steen Ankerdal en programserie om AJAX København, produceret af Mediehuset København og vist på Kanal København.

I forbindelse med AJAX Københavns 80 års jubilæum kan vi med tilladelse fra Mediehuset København “genudsende” de fire programmer. Vi er kommet til fjerde og sidste program – Ajax København – en klub med netværk

Kanal København 2010:

Af Steen Ankerdal

Håndboldklubben Ajax er den største i København og, med 1934 som stiftelsesår, en af de ældste i landet. Det er en traditionsklub med mange danske mesterskaber, men det er langt fra en garanti for en fortsat placering i toppen af dansk håndbold. I fire programmer portrætteres klubben, dens bedste herre- og damehold, ungdomsafdelingen og støtterne, sponsorer og fans.

Cheftræner Christian Dalmose - Ajax København 2010
Cheftræner Christian Dalmose – Ajax København 2010 I baggrunden i sort – Assistentræner Torben Nielsen (red: ny Cheftræner 2014/2015)

Det er en af de mest traditionsrige håndboldklubber, der portrætteres i fire programmer. Ærke-københavnske Ajax holdt i 2009 75 års jubilæum og kan bl.a. se tilbage på ni danske mesterskaber indenfor herrehåndbold. Undervejs er der sket meget, en af de skelsættende begivenheder er kvinders optagelse i klubben. Det skete i 1989 da Ajax fusionerede med Kvindelig Idrætsforening.

Det første program har undertitlen “- eliteklub på trods” og handler om det bedste herrehold, der kæmper en brav kamp for at forblive i den bedste række. Det er lykkedes hidtil trods de vanskelige forhold klubben har sammenlignet med andre eliteklubber.
Se første program her
dalmose

Det andet program følger det bedste hold hos kvinderne og det har undertitlen “—en social klub”, hvilket vist siger det meste. Holdet ligger pt.i den tredjebedste række (red: i 2010).
Se andet program her
john johansen

Tredje program med undertitlen “- den bedste klub” handler om den store ungdomsafdeling, som ikke mindst skyldes det gode ry klubben har omkring sit ungdomsarbejde. Man har det godt som ung spiller i Ajax.
Se det tredje program her
oleqvist

Fjerde program med undertitlen “- en klub med netværk” handler om den engagerede opbakning fra erhvervslivet i form af sponsorater. Også klubbens fans støtter klubben i dens op- og nedture.
[vimeo id=”60999609″ width=”620″ height=”360″]

Produktion: Mediehuset København

Tilrettelæggelse: Steen Ankerdal

Steen Ankerdal
Steen Ankerdal