Årets første rigtige topbrag i 1. division damer

3. oktober 2014

Af Jesper Berg

Optakt 1. damer – AJAX København – SønderjyskE

Det kan ikke udelukkes, at der er nogen, som synes, at vi ikke er kommet langt nok ind i sæsonen til at kunne tale om et rigtigt topbrag – Fair nok, vi er bare ikke enige. Fredag kl. 1800 er der topbrag i Bavnehøj Arena, når Ajax København tager mod SønderjyskE. Hvad kalder man det ellers, når nr. 1 i rækken tager mod nr. 3 i rækken?

Vore gæster fra Aabenraa er kommet godt fra start, og bortset fra et enkelt point, som blev droppet i Bjerringbro, så har SønderjyskE fået fuld valuta i de første fire kampe. Sidste weekend hentede man en sejr på 29-27 over vores ynglings naboer fra Lyngby HK efter en spændende og intens kamp.

Holdet er ganske vist nedrykker fra ligaen sidste sæson, men ligheden mellem sidste sæsons ligahold og dagens 1. divisionshold er til at overse – gengangerne kan snildt tælles på en hånd.

Dette til trods er det en særdeles kompetent modstander, som kommer til København. VB – Camilla Nissen – spillede liga i Ringkøbing sidste sæson, og Camilla er en god spiller, som både er skudfarlig, gennembrudsstærk og med et godt blik for stregen. PM – Celina Hansen – har også ligaerfaring fra Vejen, og Celina har et rigtig godt skud. Derudover er der rigtig mange gode håndboldspillere på SønderjyskEs mandskab, så man har ressourcer til at fighte over 60 minutter.

Ajax København har hentet fire sejre af fire mulige, og det er vi selvsagt meget tilfredse med. Spillet har i perioder været rigtig godt, men der har da også været tidspunkter, hvor det ikke har fungeret helt som angivet i manuskriptet, men sådan er det jo nok altid. Vi har haft en god uge i træningshallen, hvor vi har arbejdet frem mod fredagens kamp, og der er puttet et par nye ting i tasken – klar til brug.

Det ser ud til, at alle mand (kan man sige det?) er klar og parat til at give den max. gas, så det kan kun blive en håndboldkamp af de mindeværdige.

Vi glæder os til at se Jer alle sammen. Husk at vi starter tidligt, så du i teorien kan nå hjem til fredagsfjernsyn – men et er teori – virkeligheden er meget sjovere. Virkelighedens fredag aften indeholder herrekamp (Ajax mod rivalerne fra Team Sydhavsøerne) kl. 2000 men allerede kl. 1700 åbner Oktoberfest teltet foran Bavnehøj Arena.

Handball – Spass – Bier – Gemütlichkeit er nøgleordene. Hvad er der at betænke sig på?