AJAX København indgår ny sponsoraftale med Efterslægten

10. marts 2014

Vi er rigtig glade for den sponsoraftale, vi netop har indgået med AJAX København,” fortæller HF-Centret Efterslægtens rektor, Anne Frausing. ”Faktisk har vi jo dybe, fælles rødder, idet Ajax København og Efterslægtens håndboldhold i en lang periode i fyrrene, halvtredserne og tresserne ofte stod over for hinanden på håndboldbanen. Nu kommer vi så til at stå på samme side, og det ser vi bestemt frem til.

– Det ligger vel ikke lige for at et HF-kursus indgår en sponsoraftale med en håndboldklub?

Jo, jeg synes, det ligger lige til højrebenet – eller skal jeg sige højrearmen? På Efterslægten har sport og bevægelse altid spillet en central rolle. Efterslægten er en gammel skole, stammer helt tilbage fra 1786, og vi var for eksempel den skole i Danmark der først satte idræt på skoleskemaet. Og som jeg nævnte før, har vi jo en lang historie som både håndbold- og basketballklub.” Også i dag har vi med vores to HF-klasser, Sportsklassen og Krop og bevægelse idrætten i centrum.

– Hvad får I så ud af sådan en aftale?

Man kan sige at aftalen er med til at skabe den naturlige sammenhæng mellem intellektuel udvikling og sund, fysisk udvikling – det der med et gammelt ord hedder ”en sund sjæl i et sundt legeme”. Og så har vi netop bygget en flot, stor sportshal, hvor vi regner med, at samarbejdet mellem Ajax København og Efterslægten får nogle muligheder for at udfolde sig, for eksempel i form af sommertræning. Men vi har da også ideer om at få spillere eller trænere fra Ajax København på gæstebesøg til vores idrætshold. Og endelig vil vi da også rigtig gerne bruge aftalen til at fortælle de unge spillere i Ajax København om vigtigheden af at satse både på sport og uddannelse. Det sidste kan de få her hos os,” slutter Anne Frausing.

Anne Frausing

Anne Frausing – Rektor HF-centret Efterslægten