AJAX København forfremmer to af klubbens talenter

17. juli 2017

PRESSEMEDDELELSE – København, d. 17/07-2017

I AJAX København har vi en målsætning om at komme op i landets bedste række. Vi bestræber os hele tiden på at optimere vores i forvejen stærke ungdom, da vi har en målsætning om, at der i en kommende ligatrup skal indgå flere af klubbens egne talenter.

Et spændende talentarbejde er derfor sat i værk af sportschef, Mogens Weis. De første to talenter er blevet indlemmet i 1. Divisionstruppen – og det er to velkendte navne, nemlig: Rasmus Bjørn og Mikkel Møller.

Rasmus Bjørn er indbegrebet af AJAX København. Han er klubbens egen, og har i alle sine ungdomsår repræsenteret AJAX’s rød/hvide-trøje med stolthed og hjerte. Det hårde arbejde har båret frugt, og han er nu en del af førsteholdstruppen.

På modsatte fløj huserer lynhurtige, Mikkel Møller. Mikkel Møller kom til AJAX København for nogle år siden igennem vores samarbejde med KIES (København Idrætsefterskole). Inden da repræsenterede Mikkel HIK.
Mikkel Møller er også førsteårs senior, men med hans fighterinstinkt og talent passer han perfekt ind hos AJAX Københavns 1. Divisions Herrer.

“Jeg er pisse stolt over, at både Bjørn og Mikkel bliver en del af truppen. De to har vist, at de først og fremmest har viljen, hvilket vi gerne vil belønne, og de er begge stille og rolig begyndt at vænne sig til seniorhåndbolden. Deres træningsintensitet og evner gør, at de helt klart kommer til at blande sig, og jeg er ikke i tvivl om, at de kommer til at få nogle kampe på førsteholdet – det er jeg faktisk ikke et sekund i tvivl om. De falder godt ind på holdet. De giver sig 100 % og er ikke bange for at slå sig, og derfor passer de helt perfekt ind i vores spillestil,” udtaler cheftræner for AJAX Københavns 1. Division Herrer, Torben Nielsen, og fortsætter:

“Vi har her produktet af klubbens store talentarbejde. De skal stille og roligt implementeres i truppen. De er med i hele opstarten – både til træningskampene og er også med på træningslejren. Vi har med klubbens egne talenter at gøre, og med deres talent og energi, ser jeg dem helt klart få en rolle, når det forhåbentlig hedder Liga om nogle år.” 

For de to drenge er det selvfølgelig overvældende og ikke mindst kæmpe stort. Selv fortæller de:

Jeg er selvfølgelig rigtig stolt og beæret over, at mit hårde arbejde har båret frugt. Jeg vil rigtig gerne spille en masse kampe i den kommende sæson, og vise hvad jeg kan. Men det er to dygtige og erfarne herrer (Anders Foged Rasmussen og Mick Schubert red.), som jeg skal ligge og kæmpe imod. Først og fremmest skal jeg lægge på fysisk, da det er voksne mænd jeg skal spille med og mod, og nogle garvede herrer, som har spillet spillet længe,” fortæller Rasmus Bjørn, og makkeren på modsatte fløj følger op:

Jeg glæder mig selvfølgelig også til at prøve kræfter med 1. Division. Det er nogle voksne mænd, vi skal ligge og kæmpe imod, og det glæder jeg mig rigtig meget til. Jeg håber og tror på, jeg kan udvikle mig, så jeg på et tidspunkt kan blive en fast mand. Det bliver rigtig spændende og jeg håber selvfølgelig på at få debut den kommende sæson. Jeg skal også arbejde med den fysiske del, og det har jeg fokus på den kommende tid,” slutter Mikkel Møller.

I AJAX København er vi utrolig stolte over, at flere af vores egne talenter bliver indlemmet i seniortruppen. Vi glæder os til at se, hvordan det går dem, og hvor langt deres talent kan bringe dem!

Rasmus Bjørn

Rasmus Bjørn

Mikkel Møller

Mikkel Møller