Ajax København forlænger med Sofie Bardrum

15. april 2021

Med stor glæde kan vi i dag offentliggøre, at vi har forlænget aftalen med vores stregspiller, Sofie Bardrum.
Den fysisk stærke stregspiller, der lige er fyldt 25år, er dermed klar til hendes 4 sæson i Ajax København.

I sommeren 2018 kom Sofie til Ajax København fra Gudme HK, og har siden ankomsten for godt og vel 3 år siden, løbende udviklet sig og løftet sit niveau. Den løbende udvikling, har i år kulmineret med en enormt flot sæson.
Simone Monsrud meddelte i august, at hun var i lykkelige omstændigheder og det efterlod Sofie tilbage som eneste stregspiller. Det pres har Sofie håndteret helt fremragende og har unægtelig haft sin andel i Ligakvindernes flotte sæson. I 29 kampe, er vores stregspiller noteret for 74 scoringer og en scoringsprocent på imponerede 74%. Dertil har hun kæmpet sig til 33 straffekast.

Vi har taget en snak med Sofie, og bedt hende sætte et par ord på den snart overståede sæson – både for hende personligt, og holdet som helhed:
Inden sæsonstart synes jeg egentlig, at jeg var ret afklaret omkring min egen rolle og at vi som trup var godt afstemt. Det ændrede sig da vi både løb ind i skader, en graviditet og nogle lidt væsentlige afgange fra truppen – så det hele blev pludselig vendt lidt på hovedet.
Min rolle og ansvar voksede også væsentligt da Simone blev gravid, men jeg synes egentlig at, at jeg har grebet den nye, mere centrale rolle rigtig fint. Det har på en eller anden måde været ekstra motiverende for mig.
Jeg kæmpede måske lidt med den nye rolle i starten, og det krævede en del af mig selv. Jeg føler dog at denne sæson har modnet mig rigtig meget, og jeg er måske blevet lidt mere voksen og har fundet ud af hvilken spiller jeg gerne vil være. Jeg håber det klæder mit spil
.”

Vi naturligvis også spurgt hende ind til hvordan hun ser på den kommende sæson, hvor det blandt andet bliver et goddag og velkommen til en ny træner. Her lyder svaret således:
Det er jo altid spændende, når der kommer en ny træner. Men jeg er overbevist om, at vi nu med fire ligasæsoner i bagagen, står et rigtig stærkt sted. Særligt denne sæson, tror jeg skaber et godt fundament for kommende sæson. Jeg synes i den grad at vi har taget et eller flere skridt op ad, og vi bliver jo bare ved med at få mere og mere erfaring. Når kontinuiteten i truppen så samtidig er så stor som den, tror jeg på at vi kan fortsætte med at øge niveauet.

Den store kontinuitet er også særlig rar for mig som stregspiller. Desto bedre vi kender hinanden, desto nemmere kan vi spille hinanden gode. Men jeg håber på at kunne tage endnu et par skridt i min personlige udvikling. Der er masser af ting der kan finpudses, og særligt ser jeg frem til at øge mit fokus på mit forsvarsspil, og tilkæmpe mig en større rolle defensivt.”

Direktør Mathias Berg siger om forlængelsen med Sofie:
Sofie er jo helt outstanding rent fysisk, hvilket primært er et resultat af en ret vidunderlig dedikation og målrettethed. I den seneste sæson er Sofies samarbejde med bagspillerne blevet virkelig godt og spillet omkring stregspilleren noget vi som hold virkelig har kunne udnytte. Jeg er glad og stolt over at se hvor god Sofie er blevet og naturligvis virkelig tilfreds med at vi får glæde af Sofies kvaliteter også i den kommende sæson.

Spørgsmål kan rettes til direktør Mathias Berg på 21611249 eller mb@ajax.dk

Sofie Bardrum