AJAX København henter ”bomber”!

9. juni 2018

PRESSEMEDDELELSE – København, d. 9/6-2018

 

Det er med stor glæde, at vi i dag kan offentliggøre, at venstre back, Minik Dahl Høegh fra den 01.08.2018 skifter fra Skanderborg Håndbold til AJAX København på en 2-årig aftale.

 

Minik siger selv om aftalen med AJAX København:

– Jeg er ikke i tvivl om, at skiftet til AJAX København føles rigtigt. Jeg kom i sidste sæson til Skanderborg Håndbold for, at være med til, at redde dem fra nedrykning og ser nu frem til et spændende projekt i København, hvor menuen står på oprykning fra 1. division til Håndboldligaen  Jeg ser frem til, efter de Panamerikanske mesterskaber at komme til AJAX København og genfinde glæde ved håndbold. Der er måske nogle som ser dette som et skridt ned af stigen ved, at spille i 1. division frem for en klub i håndboldligaen. Sådan ser jeg imidlertid ikke på det. Jeg har det sidste år gennemlevet både et sygdomsforløb og et skadesforløb, så nu drejer det sig om, at få spillet en masse god håndbold og få både glæden, kroppen og psyken op på topniveau igen. Forhåbentligt går der ikke lang tid før jeg er helt tilbage på det niveau, som jeg var for ikke så længe siden. Efter jeg er kommet ovenpå, efter min skade, ser jeg frem til, at komme til AJAX København og være med til, at gøre en forskel. AJAX København er for mig et oplagt valg. Det er en stolt og traditionsrig klub som har realistiske ambitioner om hvornår klubben igen skal tilbage til Håndboldligaen.  Jeg vil være både glad og stolt, hvis jeg kan være med til, sammen med holdet, at fuldføre missionen.

 

Sportschef Ole Christensen udtaler om aftalen:

Vi har i en periode kigget rundt på håndboldens landkort for, at finde en venstre back – med X-factor – som sammen med de øvrige spillere, kunne løfte os endnu højere op i niveau og give det sidste mod visionen om, at få sat AJAX København på listen over hold i håndboldligaen. Sammen med vores partner Det Faglige Hus satte vi os for, at finde den helt rigtige spiller og her kom Minik på blokken. Minik er aktuelt med det grønlandske landshold på træningslejr i Spanien, forud for de Panamerikanske mesterskaber, som skal afvikles i juni måned i Nuuk på Grønland.  Modstanderne i puljen bliver bl.a. Brasilien, Uruguay og Canada. Gennem en god og meget seriøs snak med Minik fandt vi hurtigt ud af, at med ham på holdet, havde vi fundet den spiller som havde den X-factor som vi eftersøgte. Minik er spiller som på banen kan gøre det ekstra der skal til for, at vi dels bliver stærkere i vores bagkæde men, også være ham, som gennem sin store erfaring fra kampe på højeste niveau i håndboldligaen og på den europæiske scene, kan bidrage til, at det i øvrigt unge hold blive løftet. Derfor vil vi også betragte det som et kæmpe scoop for AJAX København, at kunne hente Minik til klubben.

 

Cheftræner Torben Nielsen:

– Jeg skal være ærlig og sige, at jeg absolut ikke havde set, at det kunne være muligt for klubben, at hente en profil som Minik til holdet. Minik er en gennem professionel håndboldspiller som altid yder det ypperste på banen. Det er heller ikke uden grund, at Minik siden 2012 kontinuerligt har spillet på hold i den danske håndboldliga i henholdsvis GOG, Århus Håndbold og senest Skanderborg Håndbold. Minik er 2-vejspiller og en klassisk venstre back med et hårdt skud men, han er også spilleren som kan gøre sine medspillere gode. Vi er nu der, hvor jeg med ro i maven kan se, at dette hold har potentialet til, at slutte i toppen af 1. division og faktisk også, at vi kan rette blikket mod den direkte oprykning som 1ér i 1. division, vel vidende, at vi ikke er alene om, at have denne ambition.

 

Fakta om Minik Dahl Høegh

Alder: 33 år, fødselsdag 04.05.1985

Højde: 195 cm

Vægt: 97 kg

Tidligere klub:

  • Fredericia
  • Faaborg Håndbold
  • GOG – liga
  • Århus Håndbold – liga
  • Skanderborg Håndbold – liga

 

Yderligere spørgsmål rettes til sportschef Ole Christensen, mob. 29665990.