AJAX København henter højreback fra ligaen!

PRESSEMEDDELELSE – København, d. 5/6-2018

 

Det er med stor glæde, at vi i dag kan offentliggøre, at højre back, Martin Risom Christensen fra den 01.08.2018 skifter fra BSV Håndbold til AJAX København på en 2-årig aftale.

Martin er 23 år, og har trods sin unge alder allerede prøvet en del. På ungdomslandsholdene har Martin været med til at vinde både OL guld og VM guld. Martin har i mange år været anset som et kæmpe talent, men har desværre været uheldig med skader. Martin er dog tilbage på fuld styrke, og vi er sikre på, at Martin vil blive et kæmpe aktiv for AJAX København i den kommende sæson.

Martin udtaler om aftalen med AJAX København:

– Jeg er superglad for, at jeg er blevet enig med AJAX København om, at det er der, jeg i de næste 2 år skal fortsætte og udvikle mit håndboldspil til endnu mere. Efter jeg er kommet ovenpå, efter min skade, ser jeg frem til, at komme til AJAX København og være med til, at gøre en forskel. AJAX København er for mig et oplagt valg. Det er en stolt og traditionsrig klub som har realistiske ambitioner om hvornår klubben igen skal tilbage til Håndboldligaen. Jeg vil være både glad og stolt, hvis jeg kan være med til, sammen med holdet, at fuldføre missionen. AJAX København får et hold med unge ambitiøse spillere, som sammen med trænerteamet giver sig 100% til samtlige kampe og jeg glæder mig til igen, at skulle spille i Bavnehøj Arena i AJAX-trøjen, hvor jeg af erfaring fra min tid i Lemvig og Odder ved, at udeholdene faktisk er lidt nervøse for at spille, da det engagerede publikum og klubben supportere er med til, at skabe et tryk mod udeholdet og en fantastisk stemning.

 

Sportschef Ole Christensen udtaler om aftalen:

–  Martin er en spiller vi igennem flere år har haft et ønske om, at hente til AJAX København. Han har trods sin unge alder, 23 år (fylder 24 år den 30.06.), allerede et imponerende CV og har i den nu afsluttede sæson hentet sølvmedaljer i Håndboldligaen sammen med BSV. Martin har kompetencer i begge ender af banen men, hans spidskompetence ligger naturligt i angrebsspillet, hvor han ikke kun kan afslutte men, også med sin vurderinger kan sætte medspillerne op til gode muligheder. Martin har siden U17 været omkring de danske ungdomslandshold og har været en markant spiller som der har været stor opmærksomhed omkring. Derfor vil vi også betragte det som et scoop for AJAX København, at kunne hente Martin til klubben.

 

Cheftræner Torben Nielsen:

– Jeg er rigtig glad for, at det er lykkes, at hente Martin til klubben. I min optik er Martin en super spændende spiller og en som kan gøre en forskel på banen. Jeg har fulgt Martin igennem de seneste år og set en spiller, som jeg rigtig godt kunne se i AJAX. Martin har i en periode været væk fra banen pga en skulderskade men, er fuldt restitueret og vi har naturligvis haft vores sundhedsstab til, at kigge på Martin. Jeg er sikker på, at holdet bliver løftet med Martin og at det bliver godt!

 

Fakta om Martin Risom Christensen

Alder: 23 år, fødselsdag 30.06.1994

Højde: 190 cm

Vægt: 98 kg

Tidligere klub:

  • Århus Håndbold (ungdomsspiller)
  • Skanderborg Håndbold, Håndboldliga, 2013 – 2015
  • Lemvig Thyborøn, 1. division, 2015 – 2016
  • Odder Håndbold, 1. division, 2016 – 2017
  • BSV Håndbold, Håndboldliga, 2017 – 2018

CV:

  • OL guld U17
  • EM bronze U18
  • VM guld U19
  • VM sølv U21
  • BSV sølv 2017 – 2018

 

 

Yderligere spørgsmål rettes til sportschef Ole Christensen, mob. 29665990.

 

Foto: Aleksandar Djorovic/POLFOTO