AJAX København henter ny stregspiller i Sverige

29. juni 2015

Pressemeddelelse                                                                                                        København, den 29/5 2015

 

AJAX København henter ny stregspiller i Sverige

Det er med stor glæde vi i dag kan offentliggøre, at Adam Bucht er vores nye stregspiller. Adam er 21 år – fylder snart 22 år – er 190 cm. og vejer 97 kg.

Trods sin unge alder var Adam i sæsonen 2012/2013 allerede på kontrakt i IK Sävehof i Elitserien og spillede sammen med holdet Champions League men, måtte i 8-dels finalen se sig besejret af daværende AG København. Samme år vandt Adam og IK Sävehof det svenske mesterskab.

Fra sæsonen 2013 skiftede Adam til HK Aranäs i den svenske Allsvenskan, svarerende til den danske 1. divison. HK Aranäs har tidligere spillet i den svenske Elitserien og det var klubbens klare mål, at aftalen med Adam skulle løfte klubbens niveau og bringe klubben tilbage i højeste række. Med udgangen af den forgangne sæson blev målet indfriet, da Adam med holdet rykkede op i Elitserien.

Sportschef Ole Christensen udtaler om aftalen:

På en måde blev kontakten til Adam skabt lidt utraditionelt. Det var netop Adam selv, som skrev en mail til os i slutningen af april måned og spurgte om der kunne være en mulighed for, at han kunne komme ned til en prøvetræning. Efter lidt skriveri frem og tilbage, blev vi enige om, at det var en god ide.

Ganske hurtigt så vi, cheftræner Torben Nielsen og undertegnede, at vi her havde at gøre med en spiller som har mange af de kompetencer, som vi eftersøgte. Adam er en stærk stregspiller, både i det høje og det lave leje. I forsvaret kan han dække alt fra 6:0 til 3:2:1. I angrebet er han god til, at skabe plads til sig selv og medspillerne og han er træfsikker, når der er mulighed for afslutning.

Vi forventer os i AJAX København meget af Adam og vi er sikre på, at han sammen med vores 2 øvrige stregspillere, Anders Hammervig og Villads Jensen, vil udgøre en stærk skanse i både forsvars- og angrebsspillet, slutter Ole Christensen.

Adam Bucht udtaler om aftalen:

Jeg glæder mig til, at prøve kræfter med dansk håndbold, det har været min drøm i mange år.

Da jeg skrev til klubben, var det efter nøje overvejelser. Jeg havde nogle prioriteringer som skulle opfyldes, hvis jeg skulle skifte fra HK Aranäs, som gerne ville forlænge deres aftale med mig.

Jeg havde et ønske om, at komme til en klub der som minimum spillede i den danske 1. division, en klub som var beliggende i en storby (kommer selv fra Göteborg) og en klub som har ambition om, at udvikle spillerne og holdet til, at yde det maksimale og på alle de punkter opfyldte AJAX København.

Efter prøvetræningen med holdet fik jeg en god snak med cheftræner Torben Nielsen og der var en god fælles forståelse, som nu er resulteret i en aftale. Det er jeg rigtig glad for jeg glæder mig til, at give alt hvad jeg har for klubben, slutter Adam.

adam bucht

Adam Bucht

Yderligere spørgsmål kan rettes til:

Sportschef Ole Christensen mobil 2966 5990