Pressemeddelelse AJAX København henter spiller i den spanske liga

29. juni 2015

Pressemeddelelse                                                                                                 København, 29/5 2015

 

Ny højre back til AJAX København.

 

Det er med stolthed vi i dag kan offentliggøre navnet på vores nye højre back – en spiller som er hentet fra den spanske ASOBAL, Naturhouse La Rioja. Navnet er Patrick Lykke Eilert.

Patrick har ud af de seneste 6 år spillet 5 år i den bedste spanske liga i klubberne Ciudad Real (senere Atletico Madrid), Valladolid og senest Naturhouse La Rioja. I sæsonen 2013/2014 var Patrick senest hjemme i Danmark, hvor hans hjemmebane var på Fyn hos GOG, men da et tilbud i januar måned 2014 kom fra Patricks tidligere klub (Naturhouse La Rioja), blev kontrakten med GOG ophævet og Patrick genoptog karrieren i det spanske med kontrakt frem til juli 2015.

I perioden i Ciudad Real blev Patrick udlejet til klubben Torrevieja.

Sammen med Naturhouse La Rioja sluttede Patrick den forgangne sæson på ligaens 2. plads, kun overgået af mægtige FC Barcelona.

Patrick har i stort set i alle hans år, siden han i sæsonen 2007/2008 (som 18 årig) fik sin debut i den danske håndboldliga hos daværende Århus GF, spillet på højeste niveau og deltaget i de europæiske turneringer.

Om Patrick:

26 år, 205 cm. høj og vejer 98 kg. Patrick er venstrehåndet.

Karriereforløb:

2007/2008       Århus GF                                  spillet EHF Cup
2008/2009       Århus GF                                  spillet EHF Cup og noteret for 2 mål
2009/2010       Ciudad Real (Asobal)              udlejet til Torrevieja
2010/2011       Valladolid (Asobal)                  spillet EHF Cup og noteret for 5 mål
2011/2012       Valladolid                                  spillet Champions League
2012/2013       Valladolid                                  noteret for 141 mål i turneringen
2013/2014       GOG                                           stoppet ultimo jan. 2014
2013/2014       Naturhouse La Rioja               spillet Champions League og noteret for 9 mål
2014/2015       Naturhouse La Rioja               spillet Champions League og noteret for 23 mål

I senest sæson i Champions League kom Patrick på rundens hold efter Naturhouse La Rioja på hjemmesejren 35-33 over Paris Saint-Germain. Patrick blev i kampen noteret for 9 mål.

Sportschef Ole Christensen udtaler om aftale:

Vi er i AJAX København utrolig glade for – og også stolte over – at det er lykkedes, at tilføre en profil som Patrick Lykke Eilert til holdet. Vi har mange gange drømt en sådan tanke, og da muligheden opstod var det svært, at tro det kunne passe. Patrick er på alle måder en profil som er omgærdet med stor respekt. Alene hans CV tåler ingen sammenligning, og fortsætter:

Da jeg første gang talte med Patrick oplevede jeg en spiller som på alle måder var ydmyg over det, at han sammen med kæresten havde besluttet sig for, at vende tilbage til Danmark og nærmere bestemt København. Patrick havde truffet en vigtig beslutning om, at livet ikke kun skulle handle om håndbold.

Jeg er sikker på, at Patrick vil blive en stor profil i 1. division og han vil løfte niveauet på holdet i AJAX København, slutter sportschef Ole Christensen.

Patrick udtaler om aftalen:

Jeg er rigtig glad for, at jeg sammen med AJAX København er blevet enige om, at jeg skal fortsætte min håndboldkarrierer der. Efter de mange år i udlandet var det tid til, at komme i gang med en uddannelse og et job men også, at fortsætte min håndboldkarrierer, og fortsætter,

Træning 10 – 12 gange om ugen, som de sidste mange år i den spanske liga har budt på og lange rejser til kampe i Spanien og i Europa har ikke givet meget tid til studie, arbejde og eller fritidsinteresser. Det får jeg mulighed for i AJAX København og jeg har sammen med den sportslige ledelse haft en god og konstruktiv snak om hvad AJAX gerne vil – tilbage i håndboldligaen – og jeg vil gøre alt for, at klubben kan nå det mål.

Afslutningsvis vil vi fra AJAX København gerne takke vores hovedsponsor, Det Faglige Hus, for den særlige støtte som de har bidraget med, så det blev muligt, at indgå aftale med Patrick.

patrick lykke eilert

Patrick Lykke Eilert

Supplerende spørgsmål rettes til:

Sportschef Ole Christensen, mobil 2966 5990.