AJAX København henter venstre fløj med ligaerfaring pr. 01.07.2018

31. marts 2018

PRESSEMEDDELELSE – København d. 31/03-2018

Det er med stor glæde, at vi i dag kan offentliggøre, at venstre fløj Christian Olesen fra den 01.07.2018 skifter fra Randers HH til AJAX København på en 2-årig aftale.

Sportschef Ole Christensen udtaler om aftalen:

Christian er en ung og meget lovende venstre fløj, som vi har fulgt allerede fra før han skiftede fra HØJ Håndbold til Randers HH for at prøve sine kvaliteter i Håndboldligaen.
Christian var en af de unge spillere, som hurtigt blev et etableret navn på de forskellige ungdomslandshold, og er i dag i en alder af kun 22 år allerede noteret for over 55 Y- og U-landskampe. Senest var han sammen med U21 landsholdet med til at vinde sølv ved VM i Algeriet sidste sommer.
Christian er med sin højde på 193 cm en høj fløjspiller, og har en naturlig lang rækkevidde, hvilket betyder, at hans skudafvikling er noget forskellig fra mindre fløjspillere, samt at han i forsvaret så at sige dækker bredt.
Vi ser frem til at få tilknyttet Christian til truppen, og er sikre på, at det bliver et godt match mellem ham og AJAX København.

Cheftræner Torben Nielsen:

Christian er en venstre fløj, som allerede da han spillede i HØJ, var en spiller, som jeg havde et godt øje til. Når man i så ung en alder som tilfældet var, bliver en etableret spiller på først Y-landsholdet og senere U21-landsholdet, så taler det for, at der er kvaliteter i spilleren.
Jeg har fulgt Christian under hans ophold i Randers og har ment, at han har den rigtige profil til at blive en del af holdet i AJAX København.
Gennem mine samtaler med Christian er jeg blevet bekræftet i, at Christian både er ambitiøs og målrettet omkring sin håndbold, og jeg glæder mig til at arbejde sammen med ham.

Christian siger selv om aftalen med AJAX København:

Jeg er superglad for, at jeg er blevet enig med AJAX København om, at det er der, jeg i de næste 2 år skal fortsætte og udvikle mit håndboldspil til endnu mere.
Jeg har naturligt kendt AJAX København gennem min tid som både ungdoms- og seniorspiller, og altid set AJAX som flagskibet i København, og jeg vil være både glad og stolt, hvis jeg kan være med til at spille klubben tilbage på øverste hylde i Håndboldligaen. Jeg lærte en masse om, hvad der kræves for at spille i Ligaen mit første år i Randers, og de erfaringer tager jeg med til AJAX.
Jeg kender naturligt flere af spillerne på holdet og ved, at AJAX København ikke bare er et sted, hvor der spilles håndbold, men er en klub, hvor der udvikles store håndboldspillere. Uanset hvor dygtig man er, så er der ingen ”fribilletter” og sikre pladser på holdet, og der kræves fuld indsats til både træning og kamp.

Fakta om Christian Overgaard Olesen:
Alder: 22 år, fødselsdag 11-01-1996.
Højde: 193 cm.
Vægt: 85 kg.
Tidligere klub: HØJ Håndbold, Randers HH

Yderligere spørgsmål rettes til sportschef Ole Christensen, mobil: 29 66 59 90.