Ajax København indgår aftale med ung, talentfuld bagspiller

19. januar 2021

Det er med stor begejstring, at vi i dag i Ajax København kan offentliggøre, at vi har indgået aftale med den blot 19årige bagspiller, Emma Helene Karsbæk Eggertsen.

Emma kommer til Ajax København fra FIF Håndbold, hvor hun igennem sine ungdomsår har været en bærende kraft på hold i den absolutte nationale elite. Den hårdt skydende bagspiller er årgang 2001, hvorfor hun egentlig stadig U19spiller en halv sæson endnu, men bliver nu ved ankomsten til Ajax, en fast del af Ligakvindernes trup. Udover at have været en del af et godt miljø i FIF, har Emma også været med omkring København Håndbolds ligatrup.

Emmas skifte er glædende med øjeblikkelig virkning, hvorfor hun kan få sin debut i Ajax København og Bambusa Kvindeligaen allerede på onsdag, når Odense Håndbold kommer på besøg i Bavnehøj Arena.
Emma har været i kikkerten i Ajax i et godt stykke tid, og planen var egentlig at man ville få Emma til Ajax København fra starten af kommende sæson – men verdenssituation taget i betragtning, giver det al mulig mening, allerede nu, at få Emma ind i klubben.

Vi har taget en snak med vores nyeste tilføjelse til truppen og bedt hende sætte et par ord på sit skifte til Ajax København, samt lidt om det at blive seniorspiller i en ligatrup på fuld tid:
Jeg er enormt glad for at have fået muligheden for allerede nu at starte op med liga håndbold i Ajax. Grundet Corona-situationen med U19 ligaen sat på pause på ubestemt tid, var beslutningen ikke svær.
Så da chancen bød sig for at starte op i Ajax før planlagt, kunne jeg ikke sige nej.
Det setup der er i Ajax, virker enormt attraktivt for mig, både i forhold til at få en god start på min seniorkarriere, men også i forhold til min videre udvikling som håndboldspiller. Derudover passer det mig utrolig godt, at jeg kan blive i København hvor jeg stadig studerer.

Mathias Berg, direktør for Ajax København Ligakvinder, siger således om damernes nyeste signing:
Jeg har kendt Emma i flere år og fulgt hendes udvikling tæt. Emma har en særlig spidskompetence omkring hendes skud, en kompetence der i mine øjne godt kan være en mangelvare i dansk kvindehåndbold – og en kompetence vi gerne vil tilføre vores hold mere af. Med Emma får vi tilgang af én af de absolut bedste i årgangen her i København og det er jeg naturligvis utrolig tilfreds med.”

Vi glæder os over Emmas ankomst i Ajax København, og ser frem til at følge hendes udvikling og se hende blomstre i landets bedste række!

Spørgsmål eller lign. kan rettes til direktør Mathias Berg på 21611249 eller mb@ajax.dk