Ajax-pige fuldender ung fløj-duo

22. juni 2021

I Ajax København kan vi i dag løfte sløret for, at vi har forlænget vores aftale med højre fløj, Rosa Skovlund Schmidt. Og det er vi meget stolte af!

Seneste sæson var Rosas tiende år i Ajax København, og anden sæson i Kvindeligaen, på trods af, at det også var fløjspillerens første sæson som seniorspiller.
Den kommende 2021/2022 sæson bliver med et lidt andet udgangspunkt, end de to foregående i ligaen. Hvor Rosa de to seneste sæsoner har været den unge i forskellige konstellationer, bliver den 20årige højrefløj næste sæson den ældste og mest erfarne i Ligakvindernes fløjkonstellation i højre side af banen, idet hun skal danne makkerpar med vores nytilkomne 19årige fløj, Liv Poulsen.

Rosa skal altså være den ene halvdel af et ungt, talentfuldt og eksplosivt makkerpar på højrefløjen. Vi har derfor taget en snak med Rosa selv, og den overstående sæson, samt lidt om hvad hun forventer sig af kommende sæson, både personligt og for truppen som helhed:
Det har virkelig været fedt at være en del af den udvikling, holdet er gået igennem det sidste år. Vi fik en ret kaotisk start på sæsonen, men jeg synes vores niveau har været støt stigende siden. Det var vildt pludselig at spille for at komme i slutspillet, men vi har opbygget en mega god kultur på holdet, som har båret os langt.

Næste sæson får vi ny træner, og jeg får ny makker på fløjen. Jeg regner med, at vi fortsætter med at lægge lag på hvor vi kan, og så ser jeg meget frem til at møde Liv. Det bliver specielt for mig nu at skulle være den erfarne i makkerskabet, men jeg glæder mig til at få lidt mere ansvar.

Ligakvindernes assistenttræner, Claus Kuno, har både haft ansvaret for Rosa som U18 spiller og de to seneste sæsoner hos Ligakvinderne, hvorfor vi har bedt lige netop ham om at sætte et par ord på Rosa og hendes forlængelse:
Nu har jeg har haft fornøjelsen af at følge Rosas udvikling både i Ajax København men også i DHF’s talenttræning. Rosa har, uden tvivl, gennem de seneste 3 sæsoner gennemgået en stor udvikling i Ajax, hvor hun har stået i ’lære’ hos først Anne Tolstrup og derefter Stine Holm.
Rosa er klar til at tage næste skridt mod endnu mere spilletid og en endnu større rolle på holdet, og det glæder jeg mig personligt over fortsat at være en del af!

Vi glæder os over at Rosa fortsætter i Ajax København, og til at se hende vokse yderligere og tage de værdifulde erfaringer fra to sæsoner i Kvindeligaen med ind til næste sæson.

Spørgsmål eller lign. kan rettes til direktør Mathias Berg på 21611249 eller mb@ajax.dk

Rosa Skovlund Schmidt (af Christian Grundtvig)