Daniel Svensson ny mand i spidsen for AJAX København

30. juli 2019

 Daniel Svensson ny mand i spidsen for AJAX København

 AJAX København kan med både stolthed og glæde i dag meddele, at Daniel Svensson vender hjem til AJAX København og tiltræder stillingen som direktør for AJAX Københavns 1. divisions herrer pr. 1. august 2019.

Håndbolden tilbage til Københavner et begreb, vi i AJAX København har opereret med på herresiden i en del år, og det er fortsat vores klare målsætning at komme i herrehåndboldligaen. Vi arbejder konstant på at løfte niveauet både sportsligt og administrativt, men det er ingen hemmelighed, at vilkårenefor elitehåndbold i København er udfordrende. Som i mange andre klubber løftes utallige opgaver af frivillige kræfter – AJAX Københavns ledelse og direktør har således også lagt mange timer i klubben ved siden af deres daglige, profesionelle virke. Vores mangeårige partner, Det Faglige Hus, er en uvurderlig støtte i vores bestræbelser på at nå de ambitiøse mål, og nu sætter vi et ekstra gear på med en fuldtidsansat direktør, som kan have fokus på både det sportslige og det kommercielle.

Vi er derfor glade for, at Daniel Svensson har sagt ja til at indtræde som direktør for AJAX Københavns 1. divisions herrer, og vi mener, at vi med Daniel og hans indblik og erfaring fra en professionel karriere har fundet den perfekte til rollen.

Mikkel Frid, direktør, udtaler:

”Jeg har i en længere periode haft en del møder og gode snakke med Daniel om, hvordan vi i København kan få et ligahold på herresiden. Det blev mere og mere klart, jo mere vi talte sammen, at Daniel besidder ikke blot et kæmpe håndboldhjerte, men også et enormt drive for at kunne gøre en forskel. Samtidig har han med sin lange professionelle karriere et indgående kendskab til, hvordan en klub i øverste række fungerer. Derudover er Daniel en rigtig københavnerdreng med en fortid i AJAX København, både som ungdomsspiller og som seniorspiller.

Daniel har også et kæmpe netværk i håndboldverdenen og et indgående kendskab til driften af en professionel håndboldklub, som er vigtigt i bestræbelserne på at nå vores mål om at komme i ligaen. Målet kan ikke blot indfries ved at løfte det kommercielle. Det sportslige skal følge med, og det sker ved at have stort fokus på udvikling af egne spillere, men også via tæt samarbejde med andre klubber.

Der ligger mange store og spændende opgaver foran Daniel som ny direktør, men han står ikke alene. Jeg overdrager kasketten til Daniel, men jeg vil fortsat være en del af AJAX København og ledelsen og vil hjælpe med opgaver, ligesom jeg de første måneder vil have et tæt parløb med Daniel, således at han får overdraget ansvaret på en god måde. Jeg glæder mig meget til at arbejde med Daniel og sammen få håndbolden tilbage til København.”

Daniel Svensson udtaler:

”Først og fremmest er jeg utrolig glad og stolt over at være tilbage i AJAX København. Visionen om at bringe tophåndbold tilbage til København på herresiden er noget, der ligger mit hjerte meget nært, og noget, som jeg personligt ønsker for byen. Derfor skulle der ikke meget betænkningstid til, før jeg takkede ja til den spændende og udfordrende opgave, det er at arbejde med, udvikle og etablere professionel håndhold i hovedstaden. Det er en opgave, som jeg vil gå til med stor ydmyghed og sætte en stor ære i.

I min tid som håndboldspiller i AJAX København har jeg haft mange gode oplevelser, og som ung var der plads og støtte til, at jeg kunne udvikle mig – både som spiller og som person. Netop dét ønsker jeg at værne om og bidrage til, så der skaffes de rette ressourcer til at udvikle de talenter, der er i klubben. Dog skal der ikke herske nogen tvivl om, at engagementet, drivkraften og fagligheden for at opnå visionen om et hold i herrehåndboldligaen allerede eksisterer i klubben.

Jeg ser frem til at komme i gang med arbejdet og blive en del af AJAX København endnu en gang. Jeg er beæret over at få muligheden for at bidrage med de erfaringer, jeg har gjort mig i min tid som håndboldspiller og samtidig arbejde benhårdt og målrettet for at bygge videre på det sportslige fundament, klubben rummer.”

For yderligere oplysninger, kontakt:

Direktør Mikkel Frid, 31 20 90 45

Eller

Daniel Svensson, 51 90 99 95