DS1: AJAX København godt fra start i 2016

17. januar 2016

Ajax København – Lyngby HK 29-21 (17-11)

Det er altid med stor forventning, spænding og en smule anspændthed, at man går ind til et lokalbrag mod Lyngby HK, og når det så også er den første kamp i 2016 efter en relativ lang julepause, er der endnu mere (an)spændt forventning.

Da kampen først kom i gang var Ajax i noget der ligner kontrol stort set fra start, og føringen øgedes støt henover 1. halvleg, så der stod 17-11 ved pausen. Forsvaret brugte lige 15-20 min. på at blive stillet ind, men så var der fornuftigt styr på det, og angrebsmæssigt var der stor effektivitet i afslutningerne.

2. halvleg var mere lige, men Ajax var i teten det meste af tiden, også selv om Lyngby havde et fornuftigt ryk midtvejs i halvlegen, men der kom styr på det, og kampen sluttede med +8 til Ajax.

På Lyngby holdet stod højresiden med Celine Kristiansen og Stine Holm stærkest i billedet, men alle fightede som det hører sig til i en kamp som denne.

IMG_2452

På Ajax holdet blev der budt godt ind over en bred kam. Begge keepere bidrog fint, Sofie Flader har en hånd med i det meste, Stine Nørklit fra U18 holdet gik ind efter pausen og satte et solidt aftryk på kampen, men kampen spiller blev Sofie Olsen på højre fløj, som lukkede godt af forsvarsmæssigt samtidig med at Sofie blev topscorer med 7 kasser.

Sofie FladerU18Pige_Stine_Nørklit

BK Ydun – Ajax København 16-26 (10-13)

Der er ikke lang tid fra onsdag aften til lørdag først på eftermiddagen, men i Ajax nåede vi både at træne med NFH, sige goddag til Simone Spur og gøre os klar til kampen mod de lilla fra Frederiksberg – BK Ydun.

Ydun frister en tilværelse i bunden af rækken, men kampe mellem københavnerhold er aldrig givne på forhånd, så der var fuld fokus fra start. Ajax kom planmæssigt foran med 3-0 men så gik lidt hakkeri i det, Ydun hang på og ved pausen var Ajax stadig på +3 nemlig 13-10.

Efter pausen fortsatte kampen som en lige forestilling de første 10 min, og efter 40 min. stod der 16-15 til Ajax. Så blev der skruet op for gassen og efter 50 min. stod der 22-15 til Ajax. De sidste 10 min. blev mindre strukturerede, men Ajax kørte en sikker 26-16 sejr hjem.

På Ydun holdet stod vores gamle keeper Louise Pettersson igen en fin kamp, mens vi i Ajax især var glade for, at vi holder Ydun på næsten ingen mål efter pausen. 4 reelle og 2 mål på straffe er mere end godkendt. I angrebet blev der lavet fine ting, men generelt burde vi have været lidt skarpere og lavet flere mål.

Anne-Sofie Kleemann

Pernille Kristensen kom ind efter ca. 20 min. og stod en rigtig flot kamp. Stine Frandsen spiller også en flot kamp, Stine Nørklit bliver bare bedre og bedre, mens Stine Eiberg – trods en svær start – spiller forsvar med en effektivitet som man ikke normalt ser hos en U18 spiller. Kampens spiller blev Anne-Sofie Kleemann, som stod for nogle spektakulære afslutninger i den periode, hvor hun spillede venstre fløj.

18.Stine.FrandsenAJAX_65A6217U18Pige_Stine_Eiberg

Generelt

John Johansen – sportschef i Ajax – siger om ugens præstationer: ”Mod Lyngby viser Ajax holdet klassen, og et af rækkens bedste hold bliver holdt væk fra fadet. Mod Ydun er præstationen ikke helt så skarp angrebsmæssigt, men der bliver lukket godt af bagude, og selv om Ydun hænger på længere end planlagt, så får vi en sikker sejr.”