DS1: Dejlig sejr mod Fredericia HK

23. februar 2016

Ajax København – Fredericia HK 23-22 (14-12)

Det blev en ganske udmærket lørdag i Bavne. HS1 tabte ganske vist til Randers HH, men DS4 vandt dagens første kamp, og DS1 endte med at vinde en lidt for smal sejr over Fredericia HK på 23-22 (14-12).

Fredericia HK startede kampen bedst, og holdet var foran i den første del af kampen. Midtvejs i 1. halvleg var holdene på omgangshøjde – en status der fortsatte, indtil Ajax fik et lille hul på 2 kasser op til pausen.

2. halvleg fortsatte, hvor 1. sluttede – Ajax var en kende foran på de fleste parametre, og vi førte med 5 ca. halvvejs. Så blev det hele sat lidt på cruise-control, men det var lige en postgang for tidligt. Fredericia havde ikke opdaget, at de var lukket ned i sækken, så de blev ved med at gøre modstand – hvad var meningen? – den kamp var jo afgjort J

1 min. før tid stod der 22-22 på tavlen. Det blev lidt stresset, men Stine Frandsen holdt hovedet koldt og skudarmen varm, og Frandsen fik sat 23-22 målet i kassen. Fredericia fik bolden, og der blev sat fuld tryk på, uden at det for alvor blev super farligt. Det sluttede med et 3-meter efter tid – Det kan være risikobetonet, når Stine Lunderskov er med på Fredericia holdet. Hun har udnyttet sådan en mulighed før, men vi fik Stines afslutning under kontrol, og nu kunne alle ånde lettet op – 2 point mere på kontoen.

Det var ikke super genialt at invitere Fredericia tilbage i kampen, men stor respekt for holdet. De gav aldrig op, og der blev fightet over hele linjen – og det fremstår let uklart, hvorfor Fredericia egentlig ligger i den nederste del af rækken. Vi havde styr på Nanna Friis, men især Ida Møller og Nadja Martinsen spillede godt.

9.Christina.HaurumSofie Flader

På Ajax holdet spillede Christina Haurum klogt, Sofie Flader havde styr på det meste, de 2 højre backs Stine Frandsen og Cecilie Specht gjorde det begge rigtig godt, men kampens spiller blev Pernille Kristensen. ”Krille” stod en meget fin kamp med mange flotte redninger. Sådan Krille.

18.Stine.Frandsen8.Cecilie.Specht

Ajax cheftræner John ”Speedy” Larsen var en glad mand efter kampen: ”Vi spiller fint i perioder, men vi må selvfølgelig ikke lukke Fredericia tilbage i kampen. Jeg er dog rigtig glad for, at vi styrede den hjem til sidst. Det er 2 point, som luner rigtig godt på kontoen.”

John.Larsen

Mandag starter en af de helt store uger i årets sæson. Den kulminerer lørdag kl. 14.00, hvor der er topkamp i Morten Børuphallen mod Skanderborg Håndbold. Det bliver helt sikkert en sitrende og spændingsmættet ”forbudt for børn” kamp. Vi har set, at Skanderborg gør os til favoritter, men den holder ikke. Det må være en fordel at spille hjemme, så det med at være favoritter – den tager Skanderborg helt alene. Lige meget hvad, vi glæder os helt vildt, men meget mere om næste weekend senere på ugen.

Skanderborg Håndbold