DS1: Flot sejr på svær udebane i Lyngby

20. september 2015

Lyngby HK – Ajax København 24-29 (10-13)

Lad det være sagt med det samme – de af Jer, som ikke var i Lyngbyhallen i går eftermiddags gik glip af en god kamp.

I gik glip af en rigtig fin håndboldkamp – tidspunktet på sæsonen taget i betragtning. To gode hold, som står godt til hinanden – masser af spænding, intensitet og fight – gode enkeltpræstationer og mange flotte mål.

Lyngby lagde ud som om de skulle nå hele kampen i løbet af første halvleg. Speederen i bund fra start, det stod 5-0 rimeligt hurtigt. En timeout og lidt koldt vand i blodet og så var der ikke så langt til 6-6. Det stod lidt og vippede, men Ajax fik skabt lidt afstand, og ved pausen var vi nået til 10-13 på måltavlen..

2. halvleg startede igen lige, men Ajax satte sig på tingene, og lidt over midtvejs stod der 16-22. En 2 minutters til Ajax, som kunne ses på mange måder og fra mange vinkler, var noget af en game-changer – Lyngby vandt overtallet med 3-0, og vi nåede til 21-22, før der blev sat prop i. Ajax gik fra igen, og det hele endte med +5 til Ajax (24-29).

På Lyngbyholdet stod højresiden med Celine Kristiansen og Stine Holm stærkt i billedet, ligesom Natascha Bülow leverede flere spektakulære redninger.

Ser man bort fra starten af kampen, var Ajax holdet kommet et gear op, og det var en fornøjelse at se, at alle ville vise potentialet og der var lukket godt op for både spilleglæde, fight og vindervilje. Vi så, at vi har to fantastiske keepere, vort forsvar ser lovende ud, og der kommer gradvis mere og mere struktur på angrebet.

IMG_7341[1]

Sofie Flader blev sammen med Lyngbys U19 Europamestre hyldet før kampen (god stil, Lyngby), og Flader sagde tak for blomsterne med en markant præstation og 8 kasser. Stine Frandsen gik som altid forrest i begge ender af banen, Cecilie Johansen spillede en superkamp, men kampens store Ajax oplevelse var Ida-Marie Dahl.

22.Cecilie.Cohansen18.Stine.Frandsen

Det kan godt være, at Ida ikke er så gammel, og at hun ikke har været i Ajax så længe, men hun gjorde det, som alle unge Ajax talenter gør, når muligheden er der. Ida tog chancen og leverede en super indsats med 3 kasser, 1 straffe og flere andre aktioner, som var med til at afgøre kampen og til at gøre Ida til kampens Ajax spiller. Velkommen til Ajax, Ida – Super debut.

John "Speedy" Larsen

John ”Speedy” Larsen – cheftræner i Ajax København – sagde blandt meget andet følgende efter kampen: ”Der er ikke ret mange hold, som kommer til at vinde i Lyngbyhallen, så det er rigtig vigtigt at komme herfra med 2 point og en sikker sejr på 5 mål. Vi kom hurtigt tilbage efter en skidt start, og vi fik sat os på kampen igen, da Lyngby pludselig fik færten af point midt i 2. halvleg. Det er god moral og rigtig vindervilje.”

Nu venter en spændende nye uge, hvor vi skal lidt videre udviklingsmæssigt, og søndag aften kl. 18.00 kommer BK Ydun på besøg i Bavne. Det fortæller vi mere om senere på ugen.