DS1 Optakt: Topbrag i Bavne

7. november 2015

Ajax København – Skanderborg Håndbold

Der er sikkert nogle, som vil mene, at weekendens vigtigste begivenhed fandt sted i går – nemlig J-dag. Det er jo helt forkert – weekenden topper i eftermiddag kl. 15.00 i Bavnehøj Arena på Vesterbro, hvor der er topopgør i 1. division kvinder mellem Ajax København og Skanderborg Håndbold.

Ikke engang den mest negative kyniker vil kunne påberåbe sig falsk varebetegnelse – vi er 7 runder henne, og både Ajax København og Skanderborg Håndbold har stadig max. point. Det kan kun blive en kamp, hvor der bliver knald på fra start, hvor alle aktører vil give sig 110 %, hvor luften bliver tæt af spænding, og hvor der (næsten) er garanti for drama.

Det faktum at Skanderborg kun blev ”seedet” nummer 7 hos bookmakerne inden sæsonstart er klart et udtryk for uvidenhed. De fleste med indsigt i holdsammensætningen i rækken var fra start klar over, at Skanderborg var et hold, som kunne være med i alle sammenhænge, og det er derfor ikke så overraskende, som mange – inkl. Skanderborg selv – gerne vil gøre det til, det med at Skanderborg er et tophold.

Skanderborg har fået Amalie Wichmann tilbage på håndboldbanen – det er både godt for Skanderborg, for Amalie og for håndbolden i almindelighed. Holdet er dog meget mere – der er min. 1 god spiller på hver plads, og en spiller som keeper Monika Kongsgaard gør en positiv forskel for de grønne.

Kigger vi på os selv, ser det jo rigtig fint ud. Vi har vundet 7 kampe, hvor vi har været i kontrol den altovervejende del af tiden. Der har selvsagt været perioder, hvor det har set bedre ud end på andre tider, men grundlæggende byder spillerne ind, når de får muligheden, så vi er sikre på, at vi har holdet til at trække det længste strå i dagens udfordring – uanset hvor tæt og spændningsmættet den bliver.

Vi har haft en god uge med god træningsmodstand, og hvor vi har arbejdet målrettet mod dagens opgave. Vi ved, hvad der skal til, og vi er sikre på, at vi også har det, som skal til for at gøre det, der skal til.

John.Aage.Johansen

John Johansen – Ajax Københavns sportschef – siger om kampen: ”Dagens kamp er en af dem, som gør det sjovt at have med håndbold at gøre. Rækkens to bedste hold overfor hinanden i en direkte duel – det kan kun blive ekstremt spændende. Vi har selvsagt lavet en gameplan, som vi forventer at kunne bruge til at få en sejr i hus, men det har Skanderborg jo også, så det bliver interessant at se, hvem som er de bedst forberedte, de klogeste og de bedst spillende. En ting er sikkert – der bliver fuld knald på.”

Glem alt om genudsendelser i TV, shoppingture og andre inferiøre lørdagsbeskæftigelser. Det er i Bavne, det sker. Vi starter kl. 15.00, og der er gratis adgang iført en hvid trøje. Vi ses.