DS1: Sikker sejr i intens topkamp

8. november 2015

Ajax København – Skanderborg Håndbold 24-18 (11-9)

Lad det være sagt med det samme. De af Jer, som valgte håndboldkampen i Bavne mellem Ajax København og Skanderborg Håndbold fra, valgte forkert, og I gik glip af en oplevelse. Det er selvsagt subjektivt, om det sluttede lykkeligt, men alle aktører i begge lejre sidder i dag søndag og tænker tilbage på en spændingsmættet, intens og dramatisk håndboldkamp, som først faldt ud til Ajax fordel til sidst i kampen.

Det skinnede allerede fra førte minut af kampen igennem, at begge hold var forberedte helt ned i detaljen på, hvor man skulle sætte ind overfor hinanden, og hvor man kunne give lidt plads. Det gav måske ikke den mest polerede gang håndbold, men det var virkeligt interessant håndboldtaktisk at se, hvordan holdene hele tiden udfordrede hinanden, og hvordan man hele tiden prøvede at sætte sig igennem på egne kvaliteter.

Kampen blev afgjort, da Ajax fik lukket helt ned forsvarsmæssigt i den sidste del af kampen – Skanderborg kommer på 17-16 med 15 min. igen, men derfra scorer holdet kun en gang, mens Ajax i samme periode får scoret 8 gange, så det ender med en sikker sejr i en lige kamp, som begge hold kan tage meget med fra.

Skanderborgholdet er et interessant mix af mange talenter med store individuelle kvaliteter, som også fungerer som hold, og det er svært at fremhæve nogen frem for andre, men der er især mange spændende spillere i bagkæden.

Skal vi kigge på Ajax holdet, så var det fedt at se, at den dedikation og det fokus, som alle aktører gik til opgaven med. Det var ikke alt, der lykkedes, men det kan man heller ikke forlange, når man møder et godt og velforberedt hold, men alle bød ind. Keeperne komplimenterede hinanden flot, forsvaret stod bedre og bedre, som kampen skred frem, og der kom en del spektakulære scoringer i angrebet.

18.Stine.Frandsen20.Cecilie.Woller (2)

Ida-Marie Dahl nåede ikke at spille meget, men hun satte et solidt aftryk på kampen, Cecilie Woller er mere og mere markant, Stine Frandsen laver rigtig meget godt, men kampens spiller blev Sofie Flader. Flader gør det meste rigtigt, og det er svært at se, at hun spiller sin første DS sæson.

John.Aage.Johansen

John Johansen – Ajax sportschef – havde følgende kommentar efter kampen: ”Det var en rigtig god sejr mod et godt hold med gode individualister. Vi sætter os helt igennem forsvarsmæssigt til sidst, og det gør forskellen – vi nok er lidt stærkere, lidt hurtigere og lidt mere rutinerede, da kampen skal afgøres.”

Nu venter en ny uge, hvor vi kan lægge lidt på individuelt og som hold, og lørdag venter en tur helt op på bagsiden af Limfjorden, hvor EH Aalborg har inviteret til kamp kl. 1500 i Nørresundby hallen.