DS1: Sikker sejr i pokalen

27. januar 2016

Hvidovre Håndbold – Ajax København 27-33 (13-17)

Det at spille pokalkampe er en rigtig sjov ting. Det er altid interessant at spille mod hold, som man ikke normalt spiller imod, det er spændende at se, hvordan en kamp mellem to på papiret ikke helt lige hold udvikler sig, men det bedste er, at vi i Ajax har valgt, at disse kampe er platforme, hvor de helt unge kan prøve kræfter med ”de store piger”.

Tirsdag aften var Ajax København i Dansborghallen i Hvidovre, hvor vi mødte det lokale 2. div. hold. Det var rigtig rart at spille i nærområdet, og det var hyggeligt at hilse på vores gamle træner, Martin Thomsen, som nu er træner i Hvidovre.

Kampen var, som den slags kampe har det med at være. Lige det første stykke tid, så bliver der slået et lille hul, og vi fører med 4 ved pausen. 2. halvleg starter rigtig fint, og vi kommer på +11-12 stykker i løbet af de første 20 minutter. De sidste 10 minutter styrtdykker koncentrationen, og det ender med en 33-27 sejr.

Hvidovrepigerne kæmpede rigtig flot, og der var ingen tvivl om, at man havde tænkt sig at slippe fra kampen med æren i behold – det gjorde holdet utvivlsomt.

Dagens Ajax hold var sat sammen af 5 fra DS1 holdet, og 7 fra U18 holdet, og med de mange nye spillerkonstellationer skulle man lige finde hinanden, men det gik udmærket, og i DS1 gruppen spillede især Cecilie Specht og Sarah Nørklit fint i den første del af 2. halvleg.

Det er superfedt at være fra Ajax, når man har sådan en talentmasse, og det er en fornøjelse at sige velkommen i de voksnes rækker (sikke en morfarvending). Asta Gjerlev og Astrid Windberg har været med før, mens der var officiel debut til Kristine Lange, Thea Hviid, Regitze Heller Hansen, Caroline Skipper og Sona Posivakova. Alle tog chancen, når muligheden var der, og selv om det ikke var alt, som gik hjem, så leverede de unge damer en fin indsats.

Torsdag spiller vi turneringskamp mod Roskilde Håndbold – en håndboldlækkerbisken, som det vil være rigtig dumt at gå glip af. Kampstart er kl. 1930 i Roskildehallerne. Mere følger.