DS1 slap rimeligt fra mødet med FCM

14. september 2016

AJAX KØBENHAVN – FCM HÅNDBOLD 20-30 (10-16)

I Ajax København kan vi lige så godt erkende det – FCM var lidt bedre end os. Det havde stensikkert også givet genlyd i hele den store håndboldverden, hvis vi havde sendt Kristian K’s tropper hjem med et hak i tuden, men selv om vi ikke vandt, så var vi ganske fornuftigt med det meste af kampen.

FCM startede kampen som lyn og torden, og efter 10 min var det sådan lidt O.M.G. – det kan blive grimt det her, og så alligevel ikke. Ajax holdet fik fint styr på det meste, og resten af halvlegen var meget lige resultatmæssigt, og ved pausen stod der 10-16 på lystavlen.

Det første lange stykke tid af 2. halvleg så et også helt fint ud, og med 9 min. igen, var vi stadig bagud med 6 kasser. Til sidst blev presset lidt for stort, og FCM vinder den sidste bid af kampen med 4, og det hele stopper ved 20-30.

Håndboldversionerne af Kloge Åge og Kloge Åse vil nok mene, at Ajax skal være taknemmelige for at slippe med minus 10 – måske ikke helt forkert, men det ligger bare ikke i holdets DNA at være glade for at tabe, så nedtakten var en smule ambivalent. Det er bare irriterende at tabe, men når det er sagt, fik vi vist, at vi er godt med, og der var mange ting, som vi lykkedes med, og et par vigtige målsætninger, som blev overholdt.

Selv om FCM indiskutabelt er klasse hele vejen rundt, så udmærkede især Stine Jørgensen og Linn Blohm sig scoringsmæssigt, og Stine Jørgensen blev kåret som Santander Cup Best Player.

På Ajax holdet var der mange plusser. Holdet er blevet yngre i år, og det var som altid fedt at se, at de unge ikke går af vejen en udfordring lige meget hvad udfordringen hedder, og forsvarsmæssigt så det ganske fint ud over hele linjen.

Både Sascha Juul og Sona Posivakova var effektive på venstre fløj, der var (næsten) debut til Caroline Skipper, som afløste Ida Marie Dahl, som er på studietur. Skipper og Cecilie Johansen sloges flot på stregen, ligesom Stine Eiberg sloges flot for sagen og fik lavet et par flotte slalomture mellem FCM pigerne.

Der var debut til Christina Krogshede, som gjorde en fin figur efter en lang pause fra håndbolden. Krogs håndboldhjerne er der ikke mange, der matcher, og fysikken ser bedre og bedre ud.

Sarah Nørklit havde noget flotte redninger i målet, men kampens Ajax spiler blev Stine Nørklit. Nør spillede en meget flot kamp, og det varmer Ajax hjertet, når en lille l… som Nør kører rundt med FCM forsvaret, noget der skete mere end en gang.

Alt i alt i alt så blev det en fin håndbolddag i Bavne, og de af Jer, som har fået smag for mere, kommer helt sikkert igen. De af Jer, som valgte noget andet i søndags, begik en fejl, men det er ikke værre, end at I kan komme på omgangshøjde  lørdag kl. 15.00, hvor vi byder velkommen til Bjerringbro fH.

Vi ses.