DS1: Topkamp i Skanderborg

27. februar 2016

Skanderborg Håndbold – Ajax København

Så kom dagen – dagen hvor Ajax København og Skanderborg Håndbold møder hinanden for anden gang i denne sæson – en af de vigtigere håndboldkampe i årets 1. division kvinder. Ja vi forventer da, at vi skal til håndbold, selv om vi andetsteds kan læse, at Skanderborg ser anderledes på sig selv.

Vi er kommet 20 kampe ind i turneringen, og vi er helt lige – 34 point hver, så der er lagt op til en kamp, hvor der bliver givet og taget, hvor alt bliver gjort mere end 100% og hvor man kun slår op i banen, hvis man er mere end tvunget til det.

Skanderborg har selvsagt en fordel af hjemmebanen og en ramme, som efter sigende er lidt ud over det sædvanlige, men banen er vel stadig 40×20 meter, og hvad der foregår udenfor er forhåbentlig kun med til at gøre en sjov begivenhed endnu sjovere.

Skanderborg har gennem hele sæsonen vist flot spil, og pladsen i toppen af rækken er ingen tilfældighed, der er rigtig mange gode spillere på holdet, men en spiller som Laura Damgaard har det med at sætte sit præg på begivenhederne. Holdets sidste kamp blev vundet med 2.

I Ajax lejren ser vi frem til kampen med stor forventning. Det er altid sjovt at spille de store kampe, og så bliver det interessant at prøve at spille en kamp, hvor vi ikke er favoritter – om end det er tæt.

Vi har vundet de sidste 2 turneringskampe, hvor vi har været i kontrol den altovervejende del af tiden. Der har selvsagt været perioder, hvor det har set bedre ud end på andre tider, og vi var faretruende tæt på at lade Fredericia HK slippe ud af sækken igen i sidste weekends kamp, men vi slap med skrækken.

Vi har haft en god uge med gode træninger og en sjov oplevelse med en pokalkamp på Fyn, så vi er klar til at gøre vores bedste for at få en sejr med hjem til Stenbroen. Det kommer ikke af sig selv, men vi vil slås med alt hvad vi har, og så kan man ikke forlange mere.

John.Aage.Johansen

John Johansen – Ajax Københavns sportschef – siger om kampen: ”Det bliver afsindigt spændende i dag. Rækkens to bedste hold møder hinanden, og selv om Skanderborg har en lille fordel af hjemmebanen, har vi ikke tænkt os at lægge os ned. Planen er klar, og vi ved, hvad vi kan forvente af både Skanderborg og af os selv, og med en smule momentum er der en fornuftig chance for, at vi kan hive en sejr i land.”

Der er kampstart kl. 1400 i Morten Børuphallen. Kom gerne og giv pigerne en hjælpende hånd.