DS1 vandt sikkert i Lyngby

29. september 2016

Lyngby HK – Ajax København 17-30 (9-9)

Det er altid en fornøjelse at komme til Lyngbyhallen – og det var det også denne mandag aften i september, hvor Ajax København og Lyngby HK havde sat hinanden stævne i 1. div. kvinder. Selv om vi er rivaler på mange områder, er der altid god stemning, og alle glæder sig til kampen.

Mandagens udgave af kampen blev på mange måder en lidt mærkelig størrelse. For Ajax holdets vedkommende var 1. halvleg meget lig begge halvlege forrige lørdag mod Bjerringbro. Forsvaret stod fint, men vi fik ikke nok ud at have bolden selv, og overordnet set blev der spillet lidt for meget på Lyngbys præmisser, og ved pausen var vi nået til 9-9.

Efter pausen kom der et nyt Ajax hold på banen – direkte i 6. gear, og det gik af sted over stok og sten med speederen i bund. 9-9 blev til 18-10 og det fortsatte den rigtige vej og på Ajax præmisser til sådan ca. 5 min. før tid. Lyngby overtog scenen den sidste del af kampen, og forskellen blev udjævnet en smule, men vi kunne tage fra Lyngby med en meget sikker sejr.

Lyngby holdet er nyt på rigtig mange pladser – der er mange gode spillere, men der går nok et par kampe mere, før holdet bliver til en homogen enhed. 2 ”gamle” Ajax spillere stod stærkt i billedet, Louise Petterson viste, at hun er en super god keeper, mens Mette Bejder stod for dagens detalje med en scoring direkte på frikast efter tid ved halvleg. Det var tæt på Mikkel Hansen klasse, så hatten af for Bejder. Det var sgu flot.

På Ajax holdet er der igen store roser over hele linjen til defensiven. 17 kasser (13 i de første 55 minutter) er super flot. Ida-Marie Dahl viste stor effektivitet i angrebet, Christina Krogshede og Cecilie Woller tog styringen af angrebet, og fløjene var ganske effektive. Vi fik en ny variant i valget af kampens spiller – ”The Fabulous Nørklit Sisters” løb med æren efter gode præstationer af både Sarah og Stine – om den skal deles 50/50 eller efter en anden fordelingsnøgle er der minimum 2 meninger om.

Allerede fredag kl. 19.00 er vi klar igen. Vi får besøg af DHG i Bavne, og det bliver sjovt og spændende – mere herom senere.