Er du god nok, er du gammel nok !

9. april 2015

DHG – Ajax København 21-30 (9-17)

Var der noget som alle på og omkring Ajax København DS1 så frem til med overdreven forventning oven på kæmpeskuffelsen i Ringkøbing, så var det en torsdagsudflugt i Pokalen til Dalumhallen, hvor DHG ventede. Ikke et ondt ord om DHG, men der var ikke slagsmål om at komme med bussen til Odense efter de meget intense uger med Ringkøbing kampene.

Er der noget, der er super fantastisk i Ajax så er det den kolossale talentmasse, der er i klubben. Der var kun 6 af 14 spillere fra mandagskampen i Ringkøbing med torsdag i Odense, men hvad gør det, når vi har et rigtig godt DS2 hold (nr. 3 i 2. div.) og to superkompetente hold i U18P og U16P. Vi hentede 2 spillere på hvert af de 3 hold, og så: ”Dalum – here we come”.

Det kan nok ikke helt udelukkes, at der var enkelte, som gik ind til kampen med en vis skepsis – de unge er meget unge, og DHG havde faktisk spillet en fin sæson, men der gik ikke ret lang tid, før det var glemt. Ajax gik i front fra start, og ved pausen var DHG sat helt af – Ajax fører 17-9.

Pausen blev brugt til at snakke om, at nu var det gået op for vores værter, at kampen var i gang, så nu gjaldt det om at stå fast og stå imod. De gjorde de unge damer – det blev periodevis lidt rodet, men der var ikke noget med at slå op i banen, og ved slutningen af kampen hed den 30-21 til Ajax (Young Stars).

20_1_121_1_1

 

De 6 etablerede gjorde det rigtig godt, og alle tog meget fint del i at få de unge ind i kampen. Dagens detalje kom fra Mathilde Storgaard – når man griber bolden i en parade og sætter en kontra i gang, så har man momentum. Mie ”Mormor” Vinter lavede mange flotte frispilninger til stregen og et flot baghåndslop, og Christina Wildbork sås forklædt som voksen – det så godt ud.

25_1_1

 

 

Sarah Nørklit fra DS2 fik debut og stod flot de 40 minutter, hun var på banen. Rikke Larsen havde været med en enkelt gang før, så Rikke gik også bare ind og gav den fuld gas – man er vel rutineret. U18 fløjene Asta Gjerlev og Nanna Hein gjorde det super godt, og Nanna skulle lige markere, at skruebolde ikke kun er noget, man ser i en herrekamp.

Dagens 2 andre debutanter – Emma Dahl og Astrid Winberg fra Ajax U16 – gik bare ind og gjorde det, de er bedst til, nemlig at spille håndbold i 6. gear. Astrid laver 6 kasser, Emma laver 3, og begge gør det meste rigtigt både forsvars- og angrebsmæssigt. Det er så stærkt gået, piger – fuld skrue og ikke så meget fis.

Nu venter en allersidste kamp mod vores favorit naboer – Lyngby HK – om en plads i pokalen efter sommerferien. Hvornår den spilles, vides ikke, men det bliver forhåbentlig en dag, hvor begge hold kan stille stærkest op.