Fantastisk showkamp mellem KIF og AJAX

22. august 2015

AJAX viste gode tegn til den nye sæson

AJAX København tog fredag aften imod KIF Kolding København i Bavnehøj Hallen, som en afslutning på arrangementet: “Faxe Kondi Håndboldens Dag”.
I alt 669 tilskuere var mødt op for at overvære den fantastiske showkamp, hvori AJAX kæmpede alt hvad de havde lært. Under hele kampen var der en fantastisk stemning i hallen, og AJAX support viste virkelig, at de var klar til den nye sæson.

God start fra begge hold

Da startfløjtet lyder, er det KIF der har bolden, og der går ikke mange sekunder før det første mål bliver sat ind, af KIFs Lasse Andersson. AJAX tager dog hurtigt revanche og Krogh sætter bolden ind forbi Marcus Cleverly til stillingen 1-1. Det næste angreb fra KIF tager en del længere tid, da AJAX pludselig har fået gang i deres forsvar, og dækker 5:1 med Overgaard fremme. Alligevel stopper det ikke Lasse Andersson, der scorer til 1-2 på AJAX’ Olsson.

Kampen første straffekast bliver tildelt KIF efter seks minutter spillet, og Magnus Landin kommer på tavlen til stillingen 2-5. AJAX er her begyndt at kæmpe en del i deres angreb, og har svært ved at finde hullerne i ligaholdets forsvar. Dette gør Eilert dog noget ved, og stiger til vejrs og får reduceret til 3-5. Da KIF i deres næste angreb brænder stiger Eilert igen til vejrs, og pludselig er stillingen 4-5.

Eilert

I begge ender bliver der gået til stålet, og AJAX er gode til at finde på løsninger, der stopper KIFs angreb. Efter 17. minutter smider AJAX’ Cheftræner Torben Nielsen det grønne kort, og der bliver fløjtet timeout til AJAX, ved stillingen 5-8.

AJAX hænger i

Efter timeouten går der tre minutter før bolden atter sidder i målet, og KIF fører nu med 5-9. AJAX svarer dog hurtigt igen, og denne gang er det Mollerup der udfører og kommer på måltavlen. Da KIF begynder deres næste angreb mister de bolden, og AJAX har nu mulighed for reducering på kontra, som Krogh udfører til perfektion, da bolden passerer Kasper Hvidt. Derved bliver stillingen reduceret til 7-9.

Mollerup

Med fem minutter tilbage af første halvleg er stillingen 7-10, men dette laver Hammervig om på, ved først at reducere med en scoring til stillingen 8-10. Da KIF igen er i angreb får Hammervig fisket bolden ud af hænderne på KIFs stregspiller Cyril Viudes, og får selv efterfølgende scoret, til stillingen 9-10.

20. sekunder senere bliver kampens første udvisning givet, og denne er til AJAX’ Mollerup. AJAX holder dog ved i deres forsvar i undertalsperioden, og sørger for, sammen med målmand Dilling, at der ikke går nogle mål ind. Derved ender overtalsperioden til KIF med 0-0. Samtidig med at AJAX’ forsvar stepper op i undertalsperioden, gør Dilling ligeledes, og han ender med at stå forrygende i første halvleg.

AJAX får mulighed for det sidste angreb i første halvleg, men desværre brænder de, og pausestillingen bliver 9-12.

KIF sætter et ekstra gear på

Da anden halvleg bliver fløjtet i gang, er det som om at KIF har sat et ekstra gear på deres angrebsspil, og AJAX får pludselig problemer i deres forsvar. Drengene fra AJAX har især svært ved at holde KIFs store stregspiller Cyril Viudes, der scorer det ene mål efter det andet, og pludselig er stillingen 10-15. Eilert svarer dog hurtigt igen, og reducere til stillingen 11-15.

Cyril Viudes

Den anden udvisning i kampen går også til AJAX (Lok), seks minutter inde i anden halvleg, ved stillingen 11-15. Denne overtalsperiode vinder KIF med 2-1, da Landin sætter to hurtige mål ind, og derved er stillingen 12-17.
Da KIFs stregspiller Cyril Viudes atter får snydt AJAX’ forsvar, smider Cheftræner Torben Nielsen det grønne kort. Dette er ti minutter inde i anden halvleg.

AJAX giver ikke op

Efter timeouten bliver det første mål sat ind af Eilert, der er urørlig når han stiger til vejrs. Derved bliver der reduceret til 13-18, og da KIF derefter brænder kan Overgaard reducere yderligere og pludselig er stillingen 14-18. KIFs ynglingespiller Jacob Kühne ville dog også på måltavlen og fik derved øget ligaholdets føring.

Efter det første kvarter er det som om, at AJAX mister pusten, og derved bliver unge Raahauge sat ind i forsvaret. Der går dog ikke mere end ti sekunder før Raahauge må gå ud mod bænken igen, da han placerer en hånd lige i ansigtet på KIFs Lasse Andersson, og derfor får to minutter. Med AJAX i undertal skyder Andersson sig igennem forsvaret, og stillingen er pludselig 14-20.

Selvom, at luften er gået lidt ud af ballonen hos AJAX, holder Eilert liv i kampen, og stiger for femte gang i kampen til vejrs, og får reduceret til 16-22. Lige så flyvende som Eilert dog er, er også KIFs Lasse Andersson, der også scorer for femte gang til stillingen 16-23. Derved er AJAX pludselig, og for første gang i kampen, bagud med syv mål.

Hammervig

Selvom, at AJAX kæmper alt hvad de har lært, og i lang tid af kampen holder fast i KIF mandskabet, er det ikke nok, og med to minutter tilbage af kampen, får AJAX endnu en udvisning. I overtalsperioden scorer KIFs stregspiller Cyril Viudes til stillingen 18-26, og denne stilling står stadig på Bavnehøj Hallens tavle, da kampens slutfløjt lyder.

KIF Kolding København vinder dermed over AJAX København med stillingen 18-26.

Kampens spiller blev kåret af AJAX support, og denne titel gik til Anders Hammervig. Se Hammervigs udtalelse om kampen her.

Du kan samtidig også se et sammendrag af kampen her, samt interviews med Cheftræner Torben Nielsen, KIFs Cheftræner Henrik Kronborg og KIF profil Lars Jørgensen. Alle videoer er leveret af Rasmus Lykke, LokalUpdate.