God anden halvleg sikrede Herrerne en sejr

12. marts 2019

HEI, Skæring – AJAX København: 25-31 (12-10)
Søndag d. 10. marts 2019

Søndag aften tog vi turen til HEI lidt udenfor Århus, hvor et formstærkt HEI-mandskab ventede. Et hjemmehold, som blandt andet har slået Team Sydhavsøerne, Skive og Frederikshavn efter jul, og da vi samtidig ikke havde spillet vores bedste kampe på det seneste mod Køge og Stoholm, så var det med spænding og stor respekt, at vi mødte frem til Skæring Hallen.

Kampens første halvleg var meget lige og omskiftelig, idet begge hold skiftedes til at føre med en enkelt, og der blev givet og taget af et godt hjerte fra begge mandskaber, uden at der blev nogen ond stemning spillerne imellem. Men intensiteten var høj og der skulle kæmpes for alle bolde, hvis dette HEI-mandskab skulle knækkes, ligesom vi skulle være kyniske i vores angreb, så vi ikke fik kontrascoringer imod os.
Forsvaret stod ganske fint i begge ender, og det samme må siges om begge holds målmænd, og det var den primære årsag til, at scoringerne blev holdt nede på 12-10 i HEI’s favør ved pausen, og vi brændte lige et par oplagte chancer til sidst, ligesom to fejl gjorde, at vi var bagud med to i pausen.

Vi fik en god snak i pausen, og meget hurtigt fik vi udlignet til 15-15, og fra det tidspunkt var vi ganske enkelt ovenpå og havde fået momentum i kampen, og som anden halvleg udviklede sig må man sige, at vi på intet tidspunkt slap dette momentum.
Forsvaret stod fortsat meget fornuftigt, og da kontrascoringerne også begyndte at komme, samtidig med, at det var lige meget, hvem som kom ind i angrebet, så “bød” man ind med alt man havde, hvilket betød, at vi kom foran med 19-22, inden HEI måtte tage en time-out for at forsøge at ændre tingenes tilstand.
En scoring i tomt mål til 19-23, fordi HEI nu spillede 7-mod-6 var en god start for os efter time-out, men HEI havde lidt nemmere ved at komme til chancer nu, og der blev byttet lidt mål de næste minutter, men HEI kom aldrig tættere end tre scoringer, og til sidst afgjorde vi tingene og lukkede kampen helt, da der manglede en 5-6 minutter, hvor vi kom foran med 5 scoringer og sluttelig vandt med 6 mål.

Det var en rigtig hold indsats, hvor energien, viljen og frem for alt glæden var helt tilbage hos spillerne, og et godt forsvar, en god målmand og et fremragende angreb (specielt i anden halvleg) gjorde, at sejren aldrig var i fare det sidste kvarters tid, og så blev turen hjem sent søndag aften naturligvis væsentlig kortere.