God sommer fra Liga Kvinderne

Det startede med, hvad Bent Nyegaard kaldte ”den største sensation i kvindeligaen i rigtig mange år”, da Ligakvinderne slog Team Esbjerg 19-15 på udebane i sæsonens første kamp.

En sæson, der, på trods af den flotte start, skulle vise sig at blive længere, end vi havde håbet, men heldigvis også med det resultat, vi ønskede os; Ajax København har også et hold i Kvindeligaen i sæsonen 23/24!

Baseret på økonomi er det næsten en større sensation end sejren i Esbjerg, og et uomtvisteligt bevis på, hvor hårdt der arbejdes af alle på og omkring holdet. Spillerne, trænerstaben og alle de mange andre hænder, der løfter for at få tingene til at hænge sammen.

Vi var mere end 400, der så Ligakvinderne tage første stik i de afsluttende kval-kampe mod EH Aalborg, og efterfølgende fik taget afsked med de spillere og trænere, der nu forlader Ajax for nye udfordringer.

Der skal lyde en kæmpe tak til jer alle sammen for indsatsen – vi ses ganske givet igen!

Endnu større tak skal der dog lyde til de spillere, der tager en tørn mere i hvidt og rødt i Bavnehøj. I er afsindigt vigtige for vores projekt og for den kultur, vi gerne vil videreføre og -udvikle.

For det er nye tider på personalesiden; Vi skal byde velkommen til en spritny trænerduo, ligesom vi kommer til at se en del nye spillere – det bliver virkelig spændende!

Omkring holdet sker der ændringer i staben, men også i bestyrelsen i selskabet omkring Liga Kvinderne, hvorfor det er undertegnede, der er afsender på dette skriv.

Der er stadig detaljer, der skal på plads, men vi ved, at vi også næste år kommer med det klart mindste budget i Kvindeligaen. Det er dog med en fuldstændig stålsat tro på, at vi også næste år sikrer os en ny sæson i Ligaen.

Tillader vi at kigge en smule længere frem en blot næste sæson, har vi defineret 5 hovedområder for fortsat at sikre elitehåndbolden i hjertet af København:

Talentudvikling i topklasse; Vi har i mange år været dygtige til at udvikle spillere, og dette fokus fortsætter. Vi sender 3 spillere med U19-landsholdet til EM i Slovenien, og har oprustet yderligere ift. indsatserne omkring de ældste af ungdomsårgangene og transitionen fra ungdomsspiller til seniorspiller. Derudover fortsætter vi samarbejdet med AKS og KIES, hvor vi for nyligt har set en AKS-elev og Ajax-spiller ”flyve fra reden” til de tyske mestre og Champions League næste år.

Økonomisk bæredygtighed; Vi bruger ikke penge, vi ikke har! Derfor er vi nødt til at skaffe nogle flere! Vi skal have gjort det mere attraktivt at være samarbejdspartner i Ajax København, og tænke ud af boksen i forhold til at skabe værdi for dem, der vil være med.

Frivillighed; Selvom vi skal styrke økonomien, kommer projektet, også de kommende år, i høj grad til at bygge på frivillighed. Det gælder i moderklubben som på Ligakvinderne. Vores fokus er at gøre det lettere og sjovere at være frivillig i Ajax København – bl.a. ved ikke at tage hele armen, når vi bliver tilbudt en lillefinger.

Fællesskab & Sammenhængskraft; Vi er Danmarks største håndboldklub! Det er vi stolte af, men det kræver også en indsats for at sikre, at store organismer hænger sammen. De 400 tilskuere til sæsonens sidste kamp, var et udtryk for, hvad vi KAN som klub, når vi trækker samme vej. Vi skal dyrke fællesskabet i klubben, men også i nærområdet – vi skal være hele hovedstadens håndboldklub!

Resultater med socialt ansvar; Klubbens motto er ikke bare ord, og vi samarbejder allerede i dag med organisationer i nærområdet, f.eks. om julegaver til udsatte børn og integration i håndboldsporten. Vi er godt i gang, men har ambitioner om, at Bavnehøj skal være et sted, man samles om håndbolden, uanset baggrund.

Som det fremgår af ovenstående, er der nok af projekter at tage fat på, og vi glæder os til at fortsætte det fremragende arbejde, der allerede er gjort i klubben. Men vi vil virkelig gerne være flere, så har du en god ide, har du lyst til at hjælpe, eller ønsker du at blive en del af vores netværk af samarbejdspartnere, så skriv til mig på cl@ajax.dk – så tager vi en snak om, hvad du kunne tænke dig at bidrage med, så det også er sjovt for dig.

Den næste opgave, på håndboldbanen, er fredag den 25/8, når vi i Santander Cup´en tager imod naboerne fra København Håndbold. Vi er ved at planlægge en fremragende håndboldaften i Bavne, så sæt allerede kryds i kalenderen nu!

Vi var 400, da vi sluttede sidste kamp i den afsluttede sæson – skal vi ikke satse på at være 500, når vi starter den nye?

Hav en rigtig god sommer – vi ses rundt om i hallerne 😊

Mvh
Claus Løfberg
Direktør for Ajax Ligakvinder