Hakan Sahin forlader Ajax København

14. januar 2021

Efter fire sæsoners tro tjeneste skifter vores stregspiller, Hakan Sahin, til sommer Vesterbro og Ajax København ud med en håndboldtilværelse et andet sted i Danmark.

Hakan kom til Ajax i 2017, hvor han hidtil kun havde spillet i sin barndomsklub TIK Taastrup og med 2.division som højeste niveau. Hakan viste hurtigt efter sin ankomst i Ajax, at han var mere end egnet til at begå sig i 1.division. Og nu er tiden kommet til det næste kapitel i den karismatiske stregspillers karriere.

Der kan ikke være megen tvivl om, at Hakan på rigtig mange måder virkelig har omfavnet Ajax København og alt hvad klubben står for, hvorfor vi naturligvis også har bedt Hakan selv, sætte nogle ord på sin tid i Ajax København, samt hans forestående klubskifte:
Så blev det også min tur. Fire fantastiske år i en fantastisk håndboldklub. Bavnehøj har for mig, været et andet hjem de seneste år, og det er vigtigt for mig at understrege, at Bavnehøj føles som et sted hvor man kan føle sig hjemme og trives. Jeg startede i Ajax København i 2017, kendte intet til klubben eller menneskerne omkring klubben. Men det gik hurtigt op for mig, at denne klub er noget helt specielt, hvad angår klubfølelse og hjertevarme. Det har jeg forsøgt at tage til mig, dag for dag, år for år og sæson efter sæson. Annette Grønmann, der altid har overskud til et stort knus, Helge som altid smiler bag baren i cafeteriet. Alle fra Ajax Support, der altid står klar med trommerne og gør Bavnehøj til verdens bedste hjemmebane. Alle de frivillige, som man ikke altid bemærker, men som gør et kæmpe arbejde med set-up – Rikke i VIP’en, der altid kæmper for at få etableret et godt arrangement. Det er blot få af mange dejlige mennesker, der altid er klar på en sludder. Her hører jeg til. Tusind tak for denne gang.

Håndboldmæssigt var det altid planen, at jeg skulle suge til mig og lære, det første år. Det fik jeg rig mulighed for i begyndelsen, og jeg fik hurtigt lov at teste mine kvaliteter af. Det var ikke altid nemt – for som de fleste nok ved, er jeg en sød og smilende ung dreng uden for banen, men har virkelig haft store problemer med at takle mit temperament inde på banen.
Dette kan jeg takke to personer for, den ene er Daniel Svensson, der fra start af gav udtryk for at han troede på mig, og ville gøre alt for at gøre mig til en bedre håndboldspiller.
Ikke nok med hans rådgivning, så har han gjort et kanon arbejde for Ajax organisationen, med bl.a. etableringen af AKS og jeg kunne blive ved. Kæmpe tak til dig Svensson.
Den anden person jeg vil takke, er Mathias Albrektsen der uden tvivl er årsagen til min udvikling som spiller, der kunne give mig det sidste ryk, imod ligaen. Både som menneske og som spiller.

Så skal der lyde en stor tak til mine holdkammerater og vores team omkring holdet, Martin Holmgaard, Jan, Katarina, Torabi, Mads og Emil. I er årsagen til at det er så svært at forlade denne uovertrufne klub.
Måske vi ses igen snart.

Når det er sagt, så glæder jeg mit til at prøve en ny udfordring. Det bliver et helt nyt kapitel i en rigtig spændende klub!

Der er ingen tvivl om, at vi i Ajax København i Hakan mister en stor personlighed, både på og udenfor banen – derfor har vi naturligvis også bedt herrernes direktør, Daniel Svensson, om at sætte et par ord på Hakans kommende skifte:
”Den sportslige og personlige udvikling Hakan har haft siden jeg tiltrådte, har været imponerende og specielt det seneste halve år er det gået rigtig stærkt. Hakan er blevet en markant profil i 1.div og har været ombejlet flere steder fra. Så at det næste skridt ventede for ham, var ikke helt uventet for os. Han har været en vigtig del af den rejsen klubben er på og bliver svær ar erstatte. Hakan indkapsler i den grad ånden i Ajax København og er yderst vellidt af alle i klubben. Alt det bedste fremad.

Fra hele Ajax København skal det lyde et held og lykke med fremtiden. Et stort tak for at leve sig ind i alt hvad Ajax København er og står for. Og et endnu større tak for indsatsen på banen til Hakan!

Spørgsmål eller lign. kan rettes til Direktør, Daniel Svensson, på mail ds@ajax.dk eller telefon 51909995