Herrerne kom på tavlen imod HØJ Elite

1. oktober 2018

AJAX København – HØJ Elite: 29-29 (11-16)
Fredag d. 28. september 2018

Ingen tvivl om, at vi havde sat næsen op efter vores første sejr, da vi fredag aften skulle møde HØJ, som gæstede Bavnehøj Arena, men det endte med en pointdeling, som vi helt sikkert var mest tilfredse med, idet vi haltede efter det meste af kampen, og først fik udlignet med få sekunder igen.

Vi havde trænet godt i ugen, og følte vi var klar på de ting som HØJ ville komme med, men vi havde ikke kalkuleret med, at Danmark lukkede ned nogen timer fredag eftermiddag, og da vi i forvejen har et par spillere ude grundet skadet, måtte vi ca. en times tid inden kampstart oveni konstatere, at Kasper Nielsen ikke kunne nå frem til kampen, og Minik måske kunne nå frem omkring midtvejs i kampen.
Dette bevirkede, at der skulle tænkes lidt kreativt i forhold til den plan, som var lagt inden, men vi må bare konstatere, at vi på ingen måde fik styr på kampen i første halvleg, og specielt de første 20 minutter var HØJ klart det bedste hold på banen, og bragte sig da også foran med både 6 og 7 mål.
Vi kom lidt bedre med inden pausen, og kun en stor fejl fra vores side med 20 sekunder tilbage af første halvleg gjorde, at vi gik til pause bagud med 5 og ikke kun 3 eller 4 mål.

Anden halvleg havde vi dog et helt andet udtryk – det udtryk vi skal have i alle kampe – og med Minik kommet på banen efter 7 timer i bilen gjorde, at vi forsøgte et comeback i kampen, hvilket også næsten lykkedes fuldt ud.
Vi dækkede meget bedre op, betingelserne for vores målmænd blev meget bedre, vores tekniske fejl blev reduceret væsentligt, og der blev fightet og kæmpet for alle bolde, og vi lå hele tiden 1-2 mål efter indtil vi fik kontakt ved 25-25, inden HØJ igen kom foran med to scoringer, som vi heldigvis fik indhentet med en scoring ca. 55 sekunder før tid, og så lige til sidst.

Når man laver to scoringer til sidst på den måde, er det et udtryk for, at man tror på tingene, og selvfølgelig skal der også lidt held til, men held skal meget ofte opsøges, og jeg synes, vi var klart bedre end HØJ gennem hele anden halvleg, og når man ser på kampen som helhed, hvor HØJ var bedst i første halvleg, og vi var bedst i anden halvleg, er det meget rimeligt, at det ender med en pointdeling, og selvom vi havde håbet på mere inden kampen, må vi trods alt være tilfredse med uafgjort.

Torben Nielsen, cheftræner.