Historien om AJAX København 8. del – 2005-2014

10. marts 2014

2014 er året hvor AJAX København fylder 80 år og i den anledning vil vi her på ajax.dk gennemgå klubbens historie. Vi starter naturligvis fra begyndelsen og er heldige allerede at have de første 75 år historie klar fra både 50 og 75 års fødselsdagene.

Vi vil løbende fortælle om 10 år ad gangen. Denne gang er det perioden 1985-1994

Gik du glip af de første år 1934-1944, så kan du læse alt om dem lige her
1945-1954 kan du læse lige her
1955-1964 kan du læse lige her
1965-1974 kan du læse lige her
1975-1984 kan du læse lige her
1985-1994 kan du læse lige her
og 1995-2004 kan du læse lige her

God læsning 🙂

P.s. husk du kan købe vores 80 års jubilæums hoody – Se mere her _______________________________________________________________________________________________

Jubilæumsskrift udgivet i anledning af Ajax Københavns 75 års fødselsdag den 2. maj. 2009

Redaktion: Ole Friis, Elvir Persson, Morten Petersen, Sven Bay Nielsen, Helge Bruus Jensen

Tekst og idé: Ole Friis _______________________________________________________________________________________________

2005

Herrerne lagde ud d.16. jan. mod Lyngby HK. Vi var efter den kamp fortsat i front i 1. div. med 5 point og med en meget flot målscorer. Derefter satte vi point til mod Vrold–Skanderborg og grundet to udsatte kampe, halede konkurrenterne ind og var kun 1 point bagefter.

I provinsen satsede man endnu kraftigere bl.a. i Århus og Aalborg og ved sammenlægningen af Svendborg TGI og GOG.

Ajax København mødte herefter NNFH Lemvig i Bavnehøj, og det blev en sikker sejr til os på 32–26. Så var der en udekamp mod Elite 3000, dem slog vi 29–22. Her blev den store spiller målmand Emil Jacobsen. Der var hermed lagt op til en herre dyst mellem rækkens nr. 1 og 2 henholdsvis Ajax og HF Mors. Vi fik sat tingene på plads og vandt en sikker sejr på 32–25. Her var kampens store spiller Anton Jensen, der ikke havde været med i den forudgående kamp.

Vi fortsatte med at vinde også de næste to kampe og endte med at vinde 1. div. og rykkede direkte op i håndboldligaen efter 1 sæson i 1. div.

Damerne tog nu en rutschetur, idet de blev næstsidst og måtte gå den tunge gang ned i 2. div.

Tonny Petersen fik Ajax-pokalen.

Bavnehøj lagde igen hal til liga opgør, men foruden at se håndbold, var der nu lagt op til en total oplevelse Ajax havde fået sin egen slagsang og sammen med cheerleders ”Gudinderne”, discodansere, hip-hop dansere og sangere blev der budt op til fest inden håndbolden gik i gang.

[youtube id=”VxWFIakN2Rc” width=”620″ height=”360″]

Efter en nogenlunde lige kamp måtte vi bøje os for GOG/Svendborg og tabte 29–26.

I pokalsemifinalen mod Bjerringbro-Silkeborg gav vi dem kamp til stregen. Thomas Bruun scorede til 28–28 i sidste sekund og man skulle ud i omspil, kampen endte imidlertid med en sejr til Bjerringbro-Silkeborg på 33–31. Ca. halvvejs med 12/13 kampe spillet lå vi på en 11. plads med 8 point.

D. 1. nov. fejrede Morten Petersen (X6) sin 75. års fødselsdag.

HJ var til DM og blev nr. 4.

2006

Ajax dame går med pokal med blomst - new lookOverborgmesteren gav udtryk for at idrætsfaciliteterne skal forbedres i København, og hun ville prøve at finde pengene

til dette.

Den islandske stregspiller Gisli Kristiajansson havde en mundtlig aftale med Ajax, men ville gerne skifte til Ringsted, Det kom bag på Ringsted at vi krævede en overgangssum.

Den professionelle afdeling havde valgt at give afdelingen et nyt image og kaldte sig nu Ajax Heroes.

Med to kampe igen lå Ajax Heroes 3. sidst med 14 point og havde brug for to point mere for at redde sig fri af nedrykning og det gjorde man.

Damerne klarede sig nogenlunde fint og blev nr. 3, så det blev ikke til oprykning.

For at få gang i en fanklub og for at skaffe flere penge, iværksatte man fantrøjer, hvor sponsorer kunne anvende trøjerne som medie for 5000 kr. Det var et samarbejde med H2O.

Cheftræner Christian Leth-Nissen gav udtryk for en vis optimisme før den nye sæson, hvor der var købt nye spillere ind, fem stk., man så i øjnene at det ville tage lidt tid, inden de var indspillet. Målsætningen var 8–10 plads i ligaen.

For at understøtte den fysiske form, fik man et arrangement med tidens største bokser Johnny Bredahl, der hurtigt så, at han kunne sætte ind på rytme og koordination.

En af de spillere vi finder på 1. holdet dette år er stortalentet Jacob Bagersted, en rigtig Ajax gut, der startede i Ajax som 9-årig.

På kontoret sidder Tom Jensen og styrer dagligdagen i Ajax, hvor der nu er ca. 900 medlemmer og 100 ledere og trænere, så der var nok at se til.

Idræt efter skoletid var et projekt der blev koordineret af Ajax. Samarbejdet kom i stand mellem Københavns Idrætsanlæg, Københavns Kommune, DHF, DIF og 13 lokale skoler. Formålet var at få gjort alle 6–14 årige interesseret i en eller anden form for sport. Og Ajax dirigerede f. eks. en bordtennisinteresseret hen til en bordtennisklub etc.

Claus Rydberg modtog Ajax-pokalen.

Klubhuset fik en tiltrængt løft takket være Claus Rydberg og Christina Bjørn der stod i spidsen for en flot renovering.

I efteråret indgik Ajax København et samarbejde med Team Copenhagen, der gav os et tilskud bl.a. på grund af vores store elite- og talentarbejde. Bestyrelsen og sportsligt udvalg deltog i en kursusrække i efteråret 2006 og foråret 2007 med Team Copenhagen og firmaet Sport-House. I alt var der 10 fællesmøder med andre foreninger, der fik støtte, udover diverse udvalgsmøder og gruppemøder i klubben. Af emner kan nævnes klubbens talent- og elitepolitik og –strategi, diverse analyser af klubbens opbygning og måden at fungere på og meget andet. På et møde i efteråret, hvor ca. 30 af klubbens medlemmer deltog, blev der efter lang snak og diskussion fundet de værdier, som klubben skulle leve efter.  Det var glæde, engagement, respekt, struktur og udvikling.

Puslingepiger blev KM.

2007

Bestyrelsen afsluttede kurset med Team Copenhagen. Det havde været et hårdt arbejde, men det havde også givet ny lærdom og nye måder at arbejde i klubben på.

Herrerne sluttede på en 12. plads, hvilket betød, at man skulle ud i kval. kampe for at blive i ligaen. Kval. Kampene faldt ikke ud til vor fordel, og vi måtte atter engang en tur i 1. div..

På trods af at Ajax skulle spille i 1. div. fik man overtalt Christian Dalmose til at træne elitegruppen. Han var bosat i Aalborg og aftalen gik bl.a. ud på at betale pendler transport for ham.

Årets første kamp for herreholdet var mod Elite 3000. TV2 valgte at sende live fra denne kamp og Ajax Heroes ville gerne have kampen i TV. Men problemet med at Bavnehøj hallen ikke har de faciliteter, der skal til, ønskede TV2 at vi skulle flytte kampen. Valby hallen var optaget på kampdagen d. 10.02.07, så eneste mulighed var at leje sig ind på FCKs hjemmebane i Frederiksberg hallen. Som Københavner klub ville vi ellers godt have spillet i en københavnerhal der er en liga klub værdig.

Ulrik Wilbeck gav udtryk for at der min. bør være 1.000 tilskuere til en liga kamp. Endnu engang mener Ajax Heroes at faciliterne i Bavnehøj gør det svært at få så mange tilskuere, men i et forsøg på dette, lovede Ajax gratis adgang til alle medlemmer plus pårørende til kampen med Fredericia d. 3. marts. Desuden inviterede man også Overborgmester Ritt Bjerregaard og kulturborgmester Martin Gertsen, så de ved selvsyn kunne danne sig et indtryk.

Ajax Heroes havde svære økonomiske problemer, men en række sponsorer gav et yderligere tilskud og ved at spillerne gik ned i løn klarede man problemet. Men det betød samtidig, at to spillere forsvandt til en klub i Norge og én til FCK.

Som led i klubudviklingen blev der indkaldt til stiftelse af en frivillig forening. Formålet var at høste de frivilliges erfaringer fra de forskellige afdelinger og gøre brug af dem i et bredere aspekt.

Dette år mistede Ajax sin største spiller gennem tiderne, Sven Aage Madsen. Han opnåede 59 landskampe over en periode på ca. 20 år. Mads havde været bestyrelsesmedlem og co-træner sammen med Bent ”Stump” Jakobsen for 1. holdet. Og i rigtig mange år var han turneringsleder i kegleklubben, hvor han også opnåede at blive keglekonge i 1987.

Bent Carstensen (X2) og fru Elly fejrede krondiamantbryllup d. 15. nov.

Ajax Heroes fik ny sponsor ved DSV. DSV ønsker at støtte de mindre til at kæmpe med de store og mener der skulle være rigelig plads til to klubber i ligaen i Storkøbenhavn.

Christian Dalmose fik sat skik på 1. holdet og de lå med 22 point efter 13 kampe lige med Fåborg. Og lokalavisen havde givet gratis adgang til en kamp, for at få tilskuere interessen op dermed at give en stor støtte til spillerne.

2. holdet der spillede i 3. div. lå på en 4.plads med 11 point og 10 kampe.

Damerne mistede deres træner Tonny Krickau, hvilket man var ret kede af men man fandt en anden dygtig træner, nemlig Svend Madsen og han fik en aftale frem til 2010. I dec. fik de sat tre point ind på kontoen ved at vinde over Team Amager og spille uafgjort mod Virum/Sorgenfri og de endte på en 5. plads.

Diverse kampbilleder 2007

Carsten Sørensen fik Ajax-pokalen.

København havde fået ny kulturborgmester, Pia Allerslev, der bl.a. var tilskuer til sejren over Helsingør. Hun gav tilsagn om fokus på behovet for at forbedre lokaliteterne i Bavnehøj hallen.

Ungdomsholdene var i Prag i påsken. Alle hold undtagen lilleputter deltog. Det var et kæmpe arrangement, som forløb fint og alle deltagere fik en stor oplevelse. Lilleputterne var i Herning.

Lilleputdrenge og HJ var i pokalfinalen – begge tabte.

I forbundets talenttræning deltog fire U16 piger, en U16 herre og to U18 herre. Vi viste os derfor igen som en god talentudviklingsklub.

2008

Hele Danmark fulgte de spændende kampe om EM for herrer i Norge i TV. Og jublen var stor da Danmark for første gang hjemførte dette mesterskab. Stemningen fra 1992 blev atter skabt på Rådhuspladsen i København da spillerne kom hjem og stod på balkonen i rådhuset, flot klaret. Til gengæld var indsatsen under OL ikke helt som forventet.

Ajax startede med en pokalkamp mod Odense HF, men drengene var tunge i benene og det blev til en smal sejr over Odense.

Eliteafdelingen skiftede navn, man strøg Heroes og gik tilbage og kaldte sig nu Ajax København som resten af klubben. Med denne ændring blev der også fremstillet et nyt logo.

Nyt logo herreafdelingen 2008-2009

1. holdet red videre på den gode bølge fra efteråret og lagde sig alene i spidsen i jan. med lutre sejre, men løb derefter ind i et nederlag til Lemvig.

Bavnhøj hallen havde fået nyt gulv anlagt, det var dejligt, men man havde ikke fået renoveret taget inden, så der kom stadig regnvand på det nye gulv.

Brugerne af Bavnehøjanlægget kunne ikke fatte kommunens beslutning med at anvende 18 mill. kr. til renovering af svømmebassinet, når man kunne hjælpe langt flere brugere ved at gøre en indsats på hal- og lokalefronten i stedet for.

Idrætsefterskolen har været en så stor en succes, at man har måtte udvide med en ekstra etage, der har givet plads til mange flere elever i 2008.

Christian Dalmose - Torben Nielsen - Træner 1. herrer 2008Vi måtte aflevere Jacob Bagersted til FCK, men fra FCK fik vi Nikolaj Koch-Hansen til den nye sæson fra efteråret.

D. 26. marts skrev en avis ”Ajax tordner videre opad”. Man havde netop slået Elite 3000 fra Helsingør med 40–29 og der var tre kampe tilbage, Ajax førte 1. div. med 3 point. Derefter vandt man over Stoholm men tabte til HC Midtjylland. Derved kom Fåborg på 35 point og Ajax på 34 inden den næstsidste kamp netop mod Fåborg. Den 12. marts havde vi så hjemmekamp i en propfyldt Bavnehøj hal. De unge Ajax gutter var rigtige tændte og kom hurtigt foran. Senere i kampen nåede Fåborg næsten op inden vi satte slutspurten ind og fik en sejr på 32–27.

Dette betød, at vi rykkede direkte op i ligaen og blev fri for oprykningskampe. Den sidste kamp mod Team Sydhavsøerne havde således ikke den store betydning, men vi slog dem 32 – 28 og fik således 44 point for 26 kampe, mod Fåborg der opnåede 41. Københavns kommune inviterede ved Pia Allerslev til rådhuspandekager oven på oprykningen.

1 herrer holdet 2008 - rykker direkte i ligaen

Det lykkedes Ajax at forlænge kontrakten med Casper U. Mortensen, der havde spillet ikke mindre end 44 Y-landskampe.

I marts vandt damerne over bundproppen Hvidovre så stort som 33–26 og kom derved op på en 8. plads i 2. div.

Klaus Hansen der havde været klubbens formand siden 2000, takkede af og overdrog hvervet til Helge Bruus Jensen der, når vi når jubilæet, har siddet i bestyrelsen i 38 år. Det er ganske fantastisk.

Klaus Hansen fik Ajax-pokalen for sit flotte og angageret arbejde som Ajax formand i 8 år.

Gunnar Klansø (X5) fejrede sin 70 års fødselsdag d. 6. april ved at spise brunch i Kenya hos sin søn.

For at få idrætten mere på kortet blev der indkaldt til en konference d. 10. juni: ”Valby som idrætsby”! Der mødte 13 Valbyklubber op der repræsenterede 4.000 aktive. Første gang Valby lokaludvalg uddelte en idrætspris gik den til Ajax. Det var vor formand Helge Bruus Jensen der fik den overrakt.

Casper U. Mortensen i aktionLigaholdet fik en svær start, efter 16 kampe lå holdet næstsidst med 5 point foran Ringsted, som havde 4. Sportsprogrammet i TV2 LPS fulgte Christian Dalmoses arbejde med ligaholdet i flere udsendelser. Udsendelsen gik tæt på, både i omklædningsrummet, i efterevaluering af kampene og tilskuernes reaktioner.

Damerne lå med 10 kampe midt i rækken som nr. 5 med 12 point i 2. div. pulje 3.

D. 13. november mistede vi et af vore ældste medlemmer, Allan Petersen. Allan nåede den høje alder af 88 år og var med til at danne det første junior hold i Ajax tilbage i 1934. I de senere mange år var han en uhyre trofast mand i kegleklubben.

Lilleputdrenge blev KM.

De mange ungdomshold var igen i Prag i påsken. Alle boede denne gang det samme sted, så ud over meget håndbold var der også god lejlighed til at dyrke fællesskabet på tværs af alder og køn.

Efter et par års pause arrangerede vi igen håndboldskole i sommerferien for lilleputter og puslinge. Der deltog ikke færre end 56 spillere, de fleste fra Ajax, men også en del fra andre klubber. Alle havde tre gode dage med masser af håndbold og godt socialt samvær.

Carsten Sørensen modtog KHFs lederpokal for et stort arbejde i Ajax København, især på ungdomssiden.

Der blev indført nye og fælles regler for ungdom under alle forbund under betegnelsen: Spiludvikling. Samtidig fik grupperne nye navne f.eks. U10 piger, U12 drenge, U18 piger etc.

Af nye regler kan nævnes forbud mod mandsopdækning og forbud med udskiftning, når man ikke var i boldbesiddelse. De største forandringer skete hos U10 gruppen med f.eks. nye boldstørrelser og kun seks spillere på banen ad gangen.

Vort eget stævne, H2O CUP SPORTIGAN, var så stort som aldrig før og forløb godt.

Ajax København viste sig som den bedste talentudviklingsklub på Sjælland, idet de fire øverste ungdomshold, U18 drenge og piger og U16 drenge og piger, alle kvalificerede sig til Østrækken.

U18 piger, U16 piger og U10 piger kom i pokalfinalen, kun U16 piger vandt. 2.holdet hos U16 piger i B-finalen i pokalturneringen.

To U14 piger, Gabriella Bruun og Louise Egestorp, blev udtaget til træningsamling for U14 piger Øst. Julie udtaget til U17 landsholdet. Til talenttræning blev i alt udtaget fem U16 piger, to U18 piger, fem U16 drenge og tre U18 drenge – igen gjorde vi os bemærket.

Tre hold, nemlig U16 piger og drenge og U18 piger, kvalificerede sig til at deltage i Østturneringen efter jul. Kun få klubber i landet kunne prale af, at have tre hold med i de bedste rækker hos de ældste hold. For ungdomsafdelingen altså en god start på jubilæumssæsonen.

Dameynglinge 2008

SPORTS Lørdag for aldersklassen for 1- til og med 5- årige børn som startede i år 2000, har siden været en stor succes, med stor tilslutning – 80 – 90 børn, og mindst lige så mange forældre.

Som udløber fra Sportslørdag har Ajax startet et projekt op for to-sprogede børn. Projektleder for dette er Lise-Lotte Seitzmayer. Vi har opnået økonomisk støtte fra Københavns Kommune og Københavns Håndbold Forbund til dette integrationsprojekt, hvor der skabes kontakt/samarbejde til områdets børnehaver. Det har dog været en svær opgave, men det er lykkedes, at opnå en god tilslutning på trods af en kort opstartsperiode.

2009

Træning i Prøvehallen 2009Damerne kom godt af sted i det nye år. De startede med at slå Brøndby HK 29–23, og det er også blevet til sejr over Team Amager. Efter 13 kampe har de opnået 16 point og ligger nr. 5.

Herreligaen lå stille i hele januar grundet VM i Kroatien, hvor Danmark deltog. I den indledende pulje vandt Danmark alle sine fem kampe og fik dermed 4 point med videre til mellemrunden. Her lagde man ud mod Polen og de slog os med fire mål. Vi fik derefter to sejre over Norge og Tyskland, det førte til en 1. plads i mellemgruppen og en semifinale plads. Her mødte vi Frankrig og den overmagt var for stor, det blev til et nederlag på fem mål. Så skulle vi igen spille mod Polen, der havde tabt den anden semifinale til Kroatien. Her var Danmarks kræfter brugt op og vi tabte 3. pladsen og måtte tage til takke med en flot 4. plads. Frankrig vandt VM guld medens Kroatien fik sølvmedaljerne.

2009 stod i jubilæets tegn. 160 personer til reception, 180 på Rådhuset og 160 til fest – det er mange. Vi fik udgivet et flot jubilæumsskrift og lavet flotte jubilæums T-shirt i retro stil.

Invitation 75 års jubilæum

Ajax København er stadig Københavns største håndboldklub, og vi skiftes lidt med et par andre klubber i KHF om at have flest hold med i turneringen. Vi er med i alle ungdomsrækker, i nogle med kun et hold, andre med to hold og en enkelt med tre hold. På seniorplan har vi haft fem herrehold (medregnet ligaholdet) og fem damehold. Vores sekunda afdelinger hos begge køn har vokset sig store i år, og det skyldes et godt engagement hos trænere og ledere. Det viser sig, at hvis man blot vil noget med de afdelinger, så strømmer medlemmerne til.

Som start på jubilæumsåret 2009 var Ajax’ liga resultater ikke tilfredsstillende med fem nederlag. Udsigten for at overleve i ligaen så ikke lyse ud, selvom holdet spillede en flot lige kamp mod FCK med resultatet 32-35, var skuffelsen stor da vi tabte 25-28 i Ringsted. Ligaholdet rykkede ned.

2.herrer blev i 3.division. Det store arbejde i sekundaafdelingen har bl.a. resulteret i en 1.plads til 3.herrer og dermed oprykning til Københavnsserien.

Hos damerne forblev 1.holdet i 2.division, mens 2.damer rykkede op i 3.division efter et år i rækken under. Vi nåede her at skifte træner i løbet af sæsonen, idet Svend Madsen stoppede i slutningen af sæsonen, og jobbet blev overtaget af Søren Nielsen. I sekundaafdelingen var det 3.holdet og 4.holdet, der mødtes i kampen om at få lov at spille om oprykning. Det blev 3.holdet, der vandt, men det lykkedes dem ikke at rykke en række højere op.

Hos Ungdommen fejrede vi store triumfer. Vi viste os som landets bedste talentudviklingsklub ved at vi fik tre hold ud af fire med i de bedste rækker efter jul og et enkelt i den næstbedste. U16 drengene vandt deres række og blev Danmarksmestre. U16 pige opnåede en 2.plads efter en fantastisk sidste kamp mod GOG, hvor vi scorede det nødvendige mål i sidste sekund. De kom dermed også til DM, hvor de fik en 4.plads.

Der var også andre hold, der vandt deres rækker: 2.U10 pige, U14 drenge vandt den række, der hed AA. De kom senere til en finale på Sjælland, hvor de vandt begge kampe, målmand Simon scorede det afgørende mål fra eget målfelt i sidste øjeblik (se det i videoklippet herunder). 2. U16 drenge vandt også deres række.

[youtube id=”ayk14Rx4gMo” width=”620″ height=”360″]

I KHFs ungdomspokalturnering havde vi trw hold med i finalerne, alle tre hos pigerne. U10 piger tabte, U16 piger vandt og U18 piger tabte. Vi havde et enkelt hold med i B-finalerne nemlig U16 pige 2, og de vandt. Det samme hold var i finalen i den sjællandske pokalturnering. Det var egentlig 1.holdet, der havde deltaget, men på grund af dårlig planlægning fra forbundets side måtte vi sende 2.holdet til finalen, og minsandten om ikke de vandt.

Vores succes som talentudviklingsklub har givet et samarbejde med Team Copenhagen, som vi får tilskud fra.

Vi har to mini afdelinger, en i Bavnehøjhallen og en i Prøvehallen, og ud over træningen har de deltaget i en del ministævner i årets løb. Disse afdelinger er vigtige rekrutteringssteder for vores U10 afdelinger og dermed på længere sigt for hele ungdomsafdelingen.

Mini-holdet 2009 i Prøvehallen

Spoirtslørdag fortsætter med at være en succes. Det strømmer til med forældre og børn.

Vi havde også i 2008 vort eget store ungdomsstævne, og det var større end nogensinde. Det gav os en god reklame og giver også penge i kassen.

Vi havde igen haft håndboldskole, og det blev en stor succes. Der var tilmeldt mange flere end beregnet, men alle kom med, og alle havde en god oplevelse.

Igen i år var den helt store oplevelse Prag-turen, hvor vi igen deltog med mange hold, og det blev en succes både sportsligt og socialt.

Ken Nyborg fik Ajax pokalen, Klaus Hansen fik en mindepokal. Der blev i øvrigt indstiftet en ny pris, som kun blev givet i 2009 og kun til Morten Petersen.

Bestyrelsen 2009

 

Jubilæumsudvalget - 75 års jubilæum 2009

Klubbillede 2008-2009

Klik på billedet for stor størrelse

2010

Ajax København er stadig Københavns kommunes største håndboldklub og en af de største i landet. Vi skiftes stadig lidt med et par andre klubber i KHF om at have flest hold med i turneringen, men hvor de andre efterhånden har fået flere haller til rådighed, så har vi fået et bad, som ikke virker. Vi får på mange fronter god hjælp fra vores kommune, men facilitetsmæssigt sakker vi bagud.

Vi har hold med i alle ungdomskategorier. På seniorplan har vi haft seks herrehold (medregnet 1.div.holdet) og fem damehold. Vores sekunda afdelinger hos begge køn har holdt fast i medlemstallet, selv om der ikke har været en træner hos damerne. Hos herrerne har der i år været to veteranhold, som i øvrigt begge vandt deres række suverænt.

Sportsligt er det gået lidt op og ned. I ungdomsafdelingen har vi igen fejret store triumfer i år. Som en af de få klubber i landet havde vi fire hold med i den bedste række hos U16 og U18, og vi sluttede med at U18 piger og U16 piger begge kom med til DM, begge som 1’ere (der ikke mange klubber, der havde 2 hold med) og begge fik bronze.

Af de øvrige hold var det kun U12 piger 1 og 2 og U14 drenge 1 og 2, der vandt deres rækker og ingen af dem var i den bedste. Det går godt i de ældste rækker, og det skyldes bl.a. samarbejdet med Kies, mens resultaterne har været knap så gode i de yngre rækker. Dette sidste tilskrives blandt andet manglen på faciliteter. Vi kunne rigtig godt have tænkt os en ekstra hal ved siden af Bavnehøj hallen, men vi fik som omtalt et bad. Mens vi kunne have brugt en hal til glæde for alle vore medlemmer i hele året, styrket sammenholdet, forøget medlemstallet, så kan badet kun bruges en del af året (hvis det kommer i gang), og af mange vil det kun blive benyttet i de 3-5 uger om året, hvor vejret er rigtig godt. Og så ville hallen endda have været meget billigere. Men vi var åbenbart ikke dygtige og hurtige nok til at fortælle politikerne det. HIK har fået Maglegårdshallen og Ordruphallen og Rødovre har fået en ny hal ved siden af Stadionhallen, og den er kun til håndbold, og det kan ses på deres resultater i de yngste rækker.

I KHFs ungdomspokalturnering var U16 og U18 piger i finalen. U16 piger tabte og U18 piger vandt. I B-finalerne deltog U12 drenge og de tabte.

Vores fire divisionshold blev i deres rækker. Hos damerne var der igen trænerskifte midt i sæsonen. Martin måtte stoppe af personlige grunde, og 2.holds træneren stoppede også. I stedet kom John Johansen til fra Vallensbæk/Ishøj sammen med nogle spillere, og det var meget medvirkende til at dameholdene blev i deres rækker. På et tidspunkt lå begge hold og rodede rundt i bunden af deres række. Både 1. og 2.herrer forblev i deres række. 3.herrer deltog i en ny række: Kvalifikationsrækken. De lå længe nr. 1 i rækken, men mistede i slutningen af turneringen så mange points, at de ikke vandt den.

1.-herrer-2010-2011.jpg

Vi har stadig et samarbejde med Team Copenhagen på grund af vores talentarbejde. Titter er stadig ansat som talentchef som et resultat af dette samarbejde.

Vi har i år kun haft en mini afdeling, da vi ikke fik timerne i Prøvehallen på grund af en fejl i kommunen.

Til Sportslørdag bliver vi ved med at slå rekord i antallet af deltagere.

Vi havde også i 2009 vort eget store ungdomsstævne, og det var som sædvanlig med stor tilslutning. Økonomisk gav det mere end nogensinde før, og samtidig er det en god reklame for klubben og giver god PR.

I forbindelse med stævnet er en ny forening, Ajax Københavns venner, opstået. Alt det økonomiske omkring stævnet kører over denne forening, der ellers kun har til formål at støtte Ajax København. Foreningen kan så bruges ved andre lejligheder, når der skal skaffes penge til Ajax København. Der er allerede nogen, der har ideer i støbeskeen. Faktisk kan man blive medlem, det koster kun 100 kr. om året.

Også håndboldskolen blev gennemført i 2009 og med succes.

Vi deltog i mange stævner rundt omkring. I flæng kan nævnes Albertslundstævnet, HEI cup, Bjerringbro cup, AB julecup, Påskecup i Herning og så selvfølgelig Prag turen, som årets helt store afslutningsstævne.

Klubhuset er kommet i et mere stabilt gænge igen . Der er godt gang i udlejning til private fester, og der er ved at komme gang i udlejningen til skoler. Disse udlejninger er et nødvendigt økonomisk fundament for at køre klubhuset. Desværre begrænser det medlemmernes og holdenes adgang til at bruge klubhuset i weekenderne. Vi fik tildelt nogle midler fra kommunens klubhuspulje, som blev brugt til diverse forbedringer og til en udbygning i form af en udestue.

2011/2012

I sæsonen 2011/2012 var der stor fokus på økonomien. Der er altid fokus på økonomien i en håndboldklub, men forskellige hændelser i sæsonen 2010/2011 gjorde, at vi måtte give økonomien særlig stor opmærksomhed. Vi måtte iværksætte mange tiltag for at rette op på økonomien, ikke alle tiltag var medlemmerne enige i og ikke alle tiltag var lige populære, men det vigtigste i denne situation var også, at vi handlede, og det gjorde vi. Vi fik lavet et ekstra lotteri, vi fik oprettet et sponsorudvalg, og mange andre ting. To ting skal nævnes særligt her: For det første: Vort tiltag med at udstede folkeaktier viste sig at bære frugt. Vi nåede ikke helt vores mål, men dem havde vi også sat højt. Men rigtig mange fandt det heldigvis godt at støtte med folkeaktier, enten ved direkte at købe en aktie eller flere, eller ved at afstå fra at modtage visse godtgørelser eller ved at finde sponsorer, der støttede. Vi viste, at vi i en krisetid kunne stå sammen.

 

For det andet de mange medlemsmøder, vi afholdt. Samtlige ledere, trænere, medlemmer og forældre blev på et tidspunkt indkaldt til orienteringsmøder i afdelingerne, og ved alle møder var der to bestyrelsesmedlemmer til stede for at forklare vores situation og besvare spørgsmål. I alt blev der holdt 20 møder. Vi blev her mødt med stor velvilje og fik mange gode input fra deltagerne.

Ajax København er fortsat Københavns kommunes største håndboldklub og en af de største i landet. I år har især vores miniafdeling i Bavnehøj hallen vokset sig stor med over 60 medlemmer. Som noget nyt havde vi også en afdeling for minier i Lykkebohallen, og her var der omkring 40 deltagere.

Sportsligt gik som sædvanlig gået lidt op og ned. Vi tilhører stadig toppen med vores ungdomsafdeling, især hvad angår de ældste rækker. Vi havde hos U18 og U16 alle fire hold med i bedste række før jul og tre hold med i de bedste rækker efter jul. U18 piger var tættest på at komme med til DM, men manglede lige et mål i en af de afgørende kampe.

Hos de yngste vandt U10 drenge julestævnet i Dianalund og Herning Påske Cup.

1397469_10201728950639208_781552813_o.jpg

U10 drenge – guld i Dianalund

[youtube id=”2ylRClPn8sU” width=”620″ height=”360″]

I ungdomspokalturneringen vandt U18 piger, mens U16 piger vandt turneringen uden ligahold og her tabte U14 i finalen.

1.damer klarede sig fint i 1.division og endte midt i rækken. 2. damer var meget tæt på at spille sig i 2.division, men scorede lige et mål for lidt i den sidste og afgørende kamp mod Gladsaxe. Men da AGF har trukket sig (meddelt i dag) kom 2.damer alligevel i 2.division. 2.herrer var med i toppen af 3.division, men rykkede ikke op.

309236_295096807172815_995593213_n.jpg

Vores 1. div. herrer havde kvalificeret sig til Final 4 i Aalborg og mødte selveste AG København i semifinalen. Ajax herrerne tog fusen på de velbetalte verdensstjerner i AG København og kom foran 5-1 hvorefter AGK tog en timeout og så var det slut for Mikkel Hansenmed at trille tommelfingre på bænken. Hele kampen igennem kæmpede Ajax herrerne flot og gav AGK kamp til stregen, men måtte til sidst overgive sig til overmagten – kampen endte 29-25. Men en stor oplevelse for spillerne, fans og de mange partnere der havde taget turen til Gigantium i Aalborg.

Dhf.dk skrev: Ajax faldt med ære ved Final 4

På Tv2.dk kan du læse LIVE opdateringen fra kampen: SLUT: AGK er klar til pokalfinalen

432169_10150589163739233_132073579_n.jpg

Vi har stadig et samarbejde med Team Copenhagen på grund af vores talentarbejde. En af de store satsninger fra Team Copenhagens side er akademiet – hvor der spilles håndbold om dagen, og vi sørger for trænere til det.

Vi havde også i 2011 vort eget store ungdomsstævne, BDO cup, og selv om vi ikke havde U14 holdene med, var der stor tilslutning, og overskuddet blev lige så stort som tidligere år.

Anita Kristiansen

Anita Kristiansen

Anita Kristiansen fik Ajax pokalen for det arbejde hun gjorde i forbindelse med BDO Cup, og meget andet arbejde gennem tiderne.

Håndboldskolen blev gennemført i 2011 og med stor succes. Selv om der bliver flere og flere håndboldskoler landet over, er der stadig stor tilstrømning til vores.

Klubhuset bliver ikke brugt så meget af medlemmerne til daglig. Der er enkelte fester, enkelte afdelinger bruger det til sociale arrangementer, men ellers bruges det mest til udlejning. Det begrænser selvfølgelig medlemmernes adgang til brug af huset.

2012/2013

Ajax København var sidste år Danmarks største håndboldklub. Som tidligere år har medlemstallet skiftet meget en sæson igennem, men vi er omkring 650 medlemmer fordelt med ca 450 hos ungdommen og 200 hos seniorer.

Vi har haft hold med i alle ungdomskategorier

På seniorplan har vi kun haft fire herrehold (medregnet 1.div.holdet) og fem damehold.

1.-herrer-2012-2013.jpg

Klik på billedet for stor størrelse

Vi havde hos U18 og U16 alle fire hold med i bedste række før jul og tre hold med i de bedste rækker efter jul og et med i den næstbedste. Desuden havde vi begge U14 hold med i den bedste række. Der er ikke mange andre klubber i landet, der kan vise så gode resultater.

U18 drenge kom i semifinalen til DM, men tabte.

U18 piger og drenge vandt i Lund, U18 piger vandt i Prag og U16 piger vandt pokalfinalen for hold uden ligaklubberne.

Vi fik og to verdensmestre hos U18 piger, Mathilde Storgaard og Anne Mette Hansen, og vi havde mange U14 piger med til pigeprojekt.

Hos de yngste vandt U12 piger stævnet i Dianalund, hvor U10 piger kom i finalen, og U10 piger vandt Herningstævnet.

16589_578756232140203_1818984142_n.jpg

U12 piger – Guld i Dianalund

1.herrer havde en rigtig god sæson og blev nr. 2 i 1.division og skulle derfor ud i oprykningsspillet. Desværre blev det ikke til oprykning, men en god sæson med masser af gode sejre i Bavnehøj Hallen og god figur i oprykningsspillet som dermed gjorde vi fik besøg af ligaklubberne Skanderborg og Ribe-Esbjerg.

Det blev også Christian Dalmoses sidste sæson i spidsen for 1. herrer. Han annoncerede skifte til Vendsyssel 1. damer, men efter udlån til Viborg HK blev aftalen med Vendyssel ophævet og en permanent aftale med Viborg HK indgået.

2.herrer vandt 3.division og skal fra næste sæson spille i 2.division, flot klaret af Thomas Knudsen og hans team.

Både 1.damer og 2.damer klarede sig fint i deres rækker og endte midt i rækken. 3.damer spillede en god sæson og vandt rækken og rykkede op i kvalifikationsrækken. Til lykke til dem og til Henrik, der er blevet lavet et godt og seriøst stykke arbejde i den afdeling.

Der har været rigtig mange medlemmer til sportslørdag, og der er kommet god struktur i arbejdet også med mini-mini arbejdet. Også i U8 afdelingerne har der været mange medlemmer både på mandagsholdet i Bavnehøj hallen og på torsdagsholdet i Lykkebohallen.

Vort eget stævne BDO cup blev igen gennemført med succes. Det giver os stadig en god goodwill og et pænt overskud.

Også håndboldskolen blev gennemført i 2012 og med stor succes.

Vi har desuden deltaget i mange stævner rundt omkring. I flæng kan nævnes Fløng, Albertslundstævnet, HEI cup, Lund, Dianalund, Påskecup i Herning og så selvfølgelig Pragturen, som er årets helt store afslutningsstævne. Det er en stor oplevelse for vore ungdomsspillere at deltage i Prag.

Det blev også sæsonen hvor vi endelig fik et fælles logo for hele klubben.

ajax logo

På vores hjemmebane, Bavnehøj hallen, er der sket store ændringer. Der er nu ikke mere en vagt om aftenen og i weekenderne, der kommer blot en vagt en gang i mellem og kigger lidt til forholdene, og han kører så igen. Hvis der er behov for hjælp kan man ringe, og hvis man er heldig at komme igennem, kan man få vagten til at komme et stykke tid efter, og så er det ikke sikkert, at det er en vagt, der kender forholdene i Bavnehøj hallen, så han kan hjælpe.

1damer-2012-2013.jpg

Klik på billedet for stor størrelse

Forandringer har vi haft en del af. Midt i sæsonen valgte vores administrationschef, Tom Jensen, at sige op, og der var et tomrum at dække. Men sammenholdet i klubben viste sig igen. Flere meldte sig til at tage en ekstra tørn, blandt andet Annette Grønmann og Jesper Bak, som styrede vort kontor. Vi fik Pernille Kristensen i praktik.

klubbillede-2012-2013.jpg

Klik på billedet for stor størrelse

Vi måtte stoppe samarbejdet med vores tøjsponsor Mass og indgik en ny tøjsponsor aftale med Mitre.

Mitre

Bestyrelsen har deltog i en kursusrække med Sporthouse, som vi tidligere har arbejdet med, og det er en del af samarbejdet med TC. De kender klubben godt, det var for at fastlægge en udviklingsplan med diverse strategier og visioner for de næste år. Desuden er der udtænkt en ny struktur for bestyrelsens opbygning og arbejde.

Der har været godt gang i nyhedsformidlingen gennem vore Facebook side.

2013/2014

Sæsonen er fortsat igang, men for 1. herrer er sæsonen slut. Det blev en lidt turbulent sæson for Ajax København 1. herrer. Først med Morten Østergaard som ny træner. Morten kom som cheftræner for FIFs ligedamer, men efter blot en håndfuld kampe stoppede Morten Østergaard som cheftræner efter eget ønske.
Assistent træneren Søren Ole Nielsen tog over som cheftræner og fik en velkendt skikkelse i form af Jan Barslev med som assistent for resten af sæsonen.

1.-herrer-2013-2014.jpg

Klik på billedet for stor størrelse

Ambitionen var top 4 og oprykningsspil, men trænerskift og en del uheldige skader, især på back pladserne, gjorde det svært for både spillere og trænere. Kort før jul så det rigtig slemt ud og der var mere tale om overlevelse i 1. division og om at undgå nedrykningsspil. Heldigvis blev de sidste spillere skadesfri og med godt arbejde fra trænerstaben og en spillertrup der stod sammen og kæmpede, blev den sidste tredjedel af sæsonen mere end godkendt. 1. herrer slutter sæsonen 2013/2014 på en 8. plads.

Christian Dalmose - Torben Nielsen - Træner 1. herrer 2008Sæsonen blev også afsluttet med annoncering af ny cheftræner for 1. herrer fra den kommende sæson. Igen en gammel kending, nemlig den tidligere Ajax-spiller og assistenttræner Torben Nielsen, som forlader ligaholdet TMS Ringsted for at komme “hjem” til Bavnehøj Hallen og AJAX København.

Hvad der ikke gik for 1. herrer, er til gengæld gået for 1. damer. Her har det dygtige og unge hold nedkæmpet stort set enhver modstand i sæsonen og har allerede med tre kampe tilbage kvalificeret sig til oprykningskampe.

Oprykningskamp på hjemmebane i Bavnehøj Hallen er indtil videre fastsat til lørdag den 5. april 2014 kl. 15.00

Lørdag den 18. januar blev Anne Mette Hansen, velfortjent medlem af Wall of Fame i Bavnehøj Hallen, efter hendes flotte landsholdsdebut og bronzemedaljer i Serbien i december 2013.

Anne Mette Hansen er samtidig også den første kvindelige AJAX København spiller som kommer på Wall of Fame.

Se indslag og billeder fra Lokalupdate.dk herunder:

[vimeo id=”84597890″ width=”620″ height=”360″]

Sæsonen 2013/2014 vil blive opdateret ved sæson afslutning, når vi ved hvordan alle de dygtige ungdoms og seniorhold har klaret sig.

AJAX20132014LILLE

Klik på billedet for stor størrelse

Vigtige datoer i forbindelse med 80 års jubilæum:

2. maj – åbent hus og reception i AJAX Klubhus, Bavnehøj Allé 30, 2450 København SV – yderligere info kommer.

24. maj – aflsutningsfest for alle afdelinger i AJAX København

Kom tilbage og læs resten af sæsonen 2013/2014 efter generalforsamlingen den 8. maj 2014.