HS1: Bedste hjemmekamp indtil videre i sæsonen

1. november 2015

Ajax København – Lemvig-Thyborøn Håndbold 29-24 (12-10)

Det var med stor spænding, at vi så frem til kampen mod Lemvig lørdag eftermiddag. Vi havde brug for en god kamp, hvor vi kunne bevise over for os selv, at vi godt kan spille god seværdig håndbold, ligesom vi skulle udvise energi og vilje for at få de 2 point i hus.

Vi lykkedes det meste af tiden med begge dele. Efter en rigtig god start og føring på 7-3, viste vi pludselig lidt usikkerhed. Nogle brændte chancer og tekniske fejl, og så var vi bagud med 7-8 midt i første halvleg. Lemvig var i den fase rigtig gode til at straffe de fejl, vi lavede, hvilket var præcis en af de ting, vi havde talt meget om: Vi skulle begrænse vores individuelle fejl og de brændte chancer, fordi de ville blive straffet af Lemvig med det samme.

Trods dette lille udfald i første halvleg virkede spillerne meget fokuserede i begge ender af banen, og hurtigt blev fokus vendt positivt, og ved pausen var vi foran med 12-10. Det skyldtes et godt forsvar foran en god keeper, men denne gang fik vi også udbytte af vores kontrafase, som så gjorde, at vi førte ved pausen.

Vi må sige, at vores start på anden halvleg var virkelig fornem, idet vi kom endnu bedre ud til anden halvleg end til første. Forsvaret stod fortsat fremragende, og kontrafasen blev løbet med alt, vi havde i os, og ca. midtvejs i halvlegen førte vi 21-14, og kampen virkede på dette tidspunkt som afgjort.

Der kom dog lidt bump på vejen, da det virkede, som om spillerne tænkte, at sejren ikke måtte kikse frem for blot at fortsætte i samme spor. Men trods en Lemvig-reducering til 23-26 sent i kampen, hvor de også forsøgte med meget offensivt forsvar, så havde vi heldigvis rimelig kontrol med begivenhederne og vandt sikkert med 29-24.

Det var en rigtig god kamp fra vores side, men vi er klar over, at vi fortsat har masser af arbejde foran os. Vi ser frem til en lille pause med masser af god træning, inden vi om 14 dage skal en tur til Køge til en meget vigtig og svær udekamp.

Kampfakta:

Målscorere AJAX København: Patrick Eilert 6, Thor Larsen-Lechuga 6, Adam Bucht 5, Rasmus Krogh 4, Kristian Lok 3, Mads Bjørn Eriksen 2, Anders Hammervig 2, Mikkel Markussen 1.

Målscorere Lemvig-Thyborøn: Matias Damgaard 10, Mads Paulsen 5, Søren Nørgaard 2, Stian Jørgensen 2, Martin Risom 2, Johan Meklenborg 2, Jonas Gade 2.