HS1: Interview med Torben Nielsen

30. november 2016

Så har Europamester.dk været på banen igen. Denne gang med et fremragende interview med 1. Division Herrernes træner, Torben Nielsen.

Læs interviewet på europamester.dk eller her: 

“Vi har på europamester.dk taget en snak med Torben Nielsen som til dagligt er cheftræner for Ajax København i herrernes 1.Division.

Kan du fortælle os lidt om hvem du er og hvor du tidligere har været?
Jeg hedder Torben Nielsen, er 47 år gammel, gift og har 2 børn på henholdsvis 19 og 16 år. Jeg har været træner i Værløse, HIK, TMS Ringsted og for anden gang i Ajax København, og har altid kun trænet herre hold.

I er kommet rigtig stærkt fra start – bedre end de fleste måske havde regnet med, hvad synes du selv og hvad gør i “rigtigt” ifht sidste sæson ?
Ja, og vel også bedre end vi selv havde regnet med, men efter sidste sæson, som var en rædselsfuld omgang, satte vi os sammen i ledelsen omkring holdet, og forsøgte at sammensætte en fornuftig trup, som primært skulle have den rette attitude i forhold til træning, og samtidig skulle være meget ydmyg i forhold til hver eneste træning og kamp.
Der har været lidt bump på vejen i forhold til sammensætningen af spillertruppen, hvor der blandt andet var et par spillere, som af forskellige årsager hoppede fra, men vi føler vi har en rigtig god trup med en god samhørighed.
Desuden var vi igennem en meget voldsom og tragisk hændelse, da vores ene målmand, Anders, valgte at tage sit eget liv, og det var en hændelse som nærmest var helt uvirkelig for ledelsen og specielt truppen, hvor flere var meget tæt på ham, og alle var nød til at hjælpe alle, men alle fik lov til at bearbejde deres egen personlige sorg, både alene og som samlet enhed.  Der kan ikke sættes ord på, hvor ramt alle på og omkring holdet var. Truppen har hele vejen igennem stået sammen.  Så har vi også ændret vores tilgang en smule til spillet, idet vi på baggrund af truppens sammensætning, har valgt en anden type forsvar, og en lidt anden tilgang til både kontra og angrebsspillet.

Hvad er målsætningen for sæsonen?
Lige nu er vi meget glade for vores point, og da vi samtidig fik to “bonus point”, fordi Lemvig åbenbart havde lavet en fejl, så har vores start på sæsonen været meget positiv, hvor vi på nuværende tidspunkt har været med i nærmest alle kampe, bortset fra en enkelt, og det er bestemt godkendt på nuværende tidspunkt. Målsætningen er dog stadig uændret – den er top 9 – og det kan lyde lidt uambitiøst på det her tidspunkt, men vi har en meget ung trup, som samtidig er meget sårbar overfor uheld og skader, og så har alle kampene indtil nu vist, at man skal altså være helt klar, hvis man vil hente sejren i kampene, så derfor arbejder vi fortsat målrettet på at forbedre os løbende.

I har i følge vores oplysninger igangsat en plan om, at Ajax skal tilbage i Ligaen, også kaldet “København tilbage i ligaen” kan du uddybe det, og hvordan i kan få Ajax tilbage i ligaen?
Det er korrekt, at vi forsøger at finde et grundlag for at kunne forbedre os på alle parametre, herunder både på og udenfor banen, og foreløbig er Kasper Nielsen blevet tilknyttet klubben, og vi håber med hans erfaring og personlighed, at han kan hjælpe klubben til at komme et skridt eller to videre, og drømmen er jo naturligvis at komme tilbage i Ligaen, men vi ved der skal arbejdes hårdt og én person ikke kan gøre det hele alene. Det handler om, at der skal bruges mange hænder, hvis der skal kunne iværksættes en realistisk målsætning om at komme i Ligaen. Det kræver rigtig meget af både klubben, ledelsen og spillerne.

Til slut, hvad har du af egen ambitioner for din trænerkarriere?
Min personlige målsætning som træner er naturligvis at træne så højt som muligt, og ingen tvivl om at drømmen er at være med til at træne Ajax København i Ligaen igen, men lige nu tænker jeg ikke i personlige ambitioner som træner, men i ambitionen om at gøre vores hold i 1. division endnu bedre, så vi forhåbentlig kommer til at spille med i toppen af rækken med mulighed for avancement til Ligaen på et tidspunkt.

Du kan læse mange flere håndboldnyheder på Europamester.dk