HS1: Ligamålmand til AJAX København fra 01.07.2017

20. februar 2017

PRESSEMEDDELELSE – København, d. 20/2-2017

Det er med stor glæde, at vi i dag kan offentliggøre, at vi fra 01.07.2017 har indgået en 3-årig aftale, frem til 2020 med målmand Nikolaj Pedersen fra Mors-Thy Håndbold.

Det er trods Nikolajs unge alder, 25 år, en erfaren målmand som kommer til AJAX København.  Forud for, Nikolaj i 2015 skiftede til nuværende Mors Thy Håndbold i håndboldligaen, havde Nikolaj vogtet målet for Århus Håndbold, ligeledes i håndboldligaen, siden 2013 og har således de seneste 4 år vogtet målet i Ligaen.

Nikolaj har 5 Y og 11 U-landskampe noteret på sit CV.

Sportschef Ole Christensen udtaler om aftalen:

–       Nikolaj er en dygtig målmand, dygtig til at læse spillet og dygtig mellem stængerne, og der til suppleret med træningsivrighed og stor mental styrke.  Når vi dertil kan tillægge, at Nikolaj stort set aldrig har misset en træ­ning, endsige været skadet, så er vi helt sikre på, at vores kommende målmand vil være med til at gøre en forskel.

–       Et centralt tema for Nikolaj har været, at der er et godt træningsmiljø i AJAX København og ikke mindst, at der til holdets målmænd er tilknyttet en decideret målmandstræner, som skal være med til at løfte Niko­lajs niveau endnu højere end det er i dag.

Nikolaj siger selv om aftalen:

–       Udefra set er AJAX København en traditionsklub og med de tidligere danske mesterskaber, er AJAX Kø­benhavn er stor del af Danmarks håndboldhistorie.  Klubben er drevet af sammenhold, talentudvikling og store ambitioner.

–       Jeg er glad og stolt over, at AJAX København ser mig som en spiller, der kan være med til at opfylde am­bitionen om, at AJAX København bliver Københavns næste ligahold.

–       Jeg tror, at mange underminerer, hvor svært det egentligt er at rykke op fra 1. Division til Ligaen.  Det kræ­ver vilje, hårdt arbejde og ikke mindst godt sammenhold.  Jeg glæder mig til de nye udfordringer, og håber på at kunne være med til at indfri klubbens ambitioner.

Målmandstræner Claus Brunse:

–       For mig bliver Nikolaj et spændende nyt bekendtskab.  Med sine 25 år, 194 cm og 90 kg. er hans alder, højde og vægt perfekt for den videre udvikling.  Jeg har fulgt Nikolaj fra sidelinien, da han spillede på U-landsholdet, i Århus Håndbold og nu senest i Mors-Thy Håndbold i 888-Ligaen.  Han er en super dygtig målmand med stort perspektiv og den rette indstilling.

–       Jeg vil med denne baggrund arbejde meget med hans spilforståelse og perception, ligesom vi sammen i vores målmandsteam, fortsat vil arbejde med den fysiske udvikling og hurtighed fra opfattelse til eksplo­sive bevægelser, samt den grundlæggende placering i forhold afslutninger fra 6 og 9 m.

Cheftræner Torben Nielsen:

–       Nikolaj er en meget spændende og en super dygtig målmand, som jeg er rigtig glad for det er lykkedes os at tilknytte holdet.  Jeg forventer mig rigtig meget af ham på alle parametre, idet han både på og udenfor banen arbejder benhårdt for at løfte sit eget spil og holdet generelt.

–       Tilknytningen af Nikolaj bliver også et vigtigt element i vores mission om at gøre holdet endnu stærkere i de kommende sæsoner og der ingen tvivl om, at jeg har store forventninger til ham.  Det ved han godt – og jeg er sikker på, at han sammen med målmandstræner Claus Brunse og de øvrige målmænd i trup­pen, nok skal finde det meget høje niveau som alle ved, at Nikolaj besidder – og han bliver helt sikkert en stor profil i rækken næste år.

Nikolaj Petersen:

Alder – 25 år
Højde – 194 cm
Vægt – 90 kg

Personlig styrke – ”vil vinde mere end de andre!”

Civilt – bor sammen med kæreste og er lige blevet forældre.  Studiemæssigt læser Nikolaj matematik og økonomi.

Pressemeddelse _ Nikolaj
Billede lånt fra Mors-Thy Håndbolds hjemmeside

Supplerende spørgsmål: Sportschef Ole Christensen, mobil: 29 66 59 90.