HS1: Ny playmaker til AJAX København

24. januar 2016

PRESSEMEDDELELSE                                                                                                                                  København, 24/1-2016

Ny playmaker til AJAX København.

Det er med stor glæde, at vi i dag kan offentliggøre, at Johan Meklenborg fra 1. juli 2016 vender tilbage til AJAX København.

Det bliver et glædeligt gensyn med en spiller, som vi inden denne sæson måtte sige farvel til, efter kun 1 år i AJAX København trøjen.  Dengang valgt Johan, af personlige årsager, at rykke teltpælene op i København og flytte retur til Holstebro.

Nu går turen heldigvis den modsatte vej og Johan tiltræder i AJAX København på en 2 årig aftale, og parterne har nu papir på hinanden frem til den 30. juni 2018.

Johan spillede frem til 30.06.2014 i håndboldligaen for Team Tvis Holstebro, hvorefter han skiftede til AJAX København. Han blev hurtigt en markant spiller på holdet og hans kvaliteter var åbenlyse.  Desværre måtte han pga skade, i en længere periode, se på fra bænken men, kom tilbage med fornyet kræfter.

Derfor var det ærgerligt, at Johan allerede efter kun 1 år valgte, at flytte tilbage til barndomsbyen Holstebro og valgte i indeværende sæson, at spille for det konkurrerende hold i 1. division, Lemvig-Thyborøn håndbold.

Nu går turen retur til København, hvor planen er, at Johan efter sommerferien skal påbegynde et længerevarende studie på DTU.

Vi er i AJAX København stolte af, at vi har sat et så godt indtryk i Johan, at han, når turen går mod København igen vælger AJAX København, som hans nye klub.  Det er kan klubben, medspillerne på holdet og teamet omkring holdet godt være stolte af.

Sportschef Ole Christensen udtaler om aftalen: jeg er rigtig glad for, at er lykkes at indgå aftale med Johan. Vi får tilgang af en spiller, som trods sine kun 21. år, allerede har stor rutine.  Johan har været med på øverste hylde, dels i håndboldligaen med Team Tvis Holstebro men, så sandelig også, da han sammen med U19 i 2013 vandt VM guld.

Og fortsætter: vi får tilført en 2 vejs spiller og en som kan spille samtlige 3 pladser i bagkæden.  Primære position er som playmaker men, har er i denne sæson ofte blevet brugt som venstre back.

Johan udtaler om aftalen: jeg er rigtig glad for, at det kunne lade sig gøre, at vende tilbage til AJAX København, nu hvor jeg også skal påbegynde mit kommende studie i København.  Selv om det ikke er så længe siden jeg spillede i AJAX, så har jeg faktisk savnet holdet, klubben og den atmosfære som der er i AJAX København.

Fakta om Johan Meklenborg

Alder: 21 år
Højde: 195 cm
Vægt: 90 kg.

johan meklenborg

 

Tidligere klubber:

Team Tvis Holstebro (til 30.06.2014)
AJAX København (til 30.06.2015)
Lemvig-Thyborøn Håndbold (til 30.06.2016)

Største bedrift:

Vinde VM guld med U19 landsholdet 2013

Supplerende spørgsmål rettes til:

Sportschef Ole Christensen, mobil 2966 5990.