HS1: Voldsomt svingende kamp i Nyborg

7. februar 2017

SUS Nyborg – AJAX København 25-25 (16-10)
D. 5/2-2017

Det var ingen køn kamp, der blev spillet i Nyborg søndag eftermiddag, men det var spændende, særdeles afvekslende, dramatisk og med et dommerpar, som i den grad valgte at komme i fokus i begge lejre.

Vi kom egentlig rigtig fint i gang med kampen, og var ovenpå i de første 12-14 minutter, hvor vi førte med 7-5 efter godt forsvarsspil og afvekslende angrebsspil, men også skæmmet lidt af nogle tekniske fejl specielt i vores kontrafase, som desværre betød, at vi ikke kom yderligere foran, og stille og roligt fik Nyborg arbejdet sig ind i kampen.
Det var meget lige de næste minutter, men da vi holdt en scoringspause på ca. 7 minutter inden pausen, og Nyborg samtidig flot straffede alle fejl og spillede godt i denne periode, så var vi pludselig bagud hele 10-16 i pausen.

Stemningen i pausen var selvfølgelig lidt anspændt på grund af den sløje afslutning på første halvleg, men samtidig vidste vi, at det kunne gøres meget bedre, og efter lidt justeringer kom vi flot ud til anden halvleg, og der gik under 10 minutter, så havde vi udlignet til 17-17, og kort efter var vi pludselig foran med 19-18.

Omkring dommerne så var vi bestemt ikke enige i alle deres kendelser, og det virkede som om, at spillerne på begge hold havde meget svært ved at finde ud af deres linje, hvilket ofte var til frustration for både spillerne og trænerbænkene gennem hele kampen. Men med 18 minutter tilbage af kampen valgte de at give vores Jonathan Mollerup sin anden udvisning – i vores øjne lidt tynd – men det sker, at træner og spiller ikke er enige i alle kendelser, og sådan er det. Men det dommerne lavede ca. 3 minutter senere var faktisk vanvittigt og horribelt, og det betød, at Jonathan modtog sin 3. udvisning og dermed rødt kort..
Jonathan var ikke i nærheden – og jeg mener ikke i nærheden!! – af det som foregik inde midt i vores forsvar, hvor Kasper Nielsen var involveret i en tackling, og Jonathan stod ca. 3 meter fra stedet og kiggede på. Hvordan dommerne kunne taksere det til straffe og vanvittigt nok – Jonathans 3. udvisning – er så uforståeligt, at INGEN i hallen fattede noget.. -Og det var et voldsomt slag i ansigtet på os, og en så stor fejlkendelse, at man frygtede, den kunne blive kampafgørende med ca. 15 minutter igen.

Det sidste kvarters tid blev herefter meget hektisk, og vi haltede hele tiden efter, men spillerne kæmpede en vis legemsdel ud af bukserne, og trods nede med 21-24 og 23-25 med under 2 minutter igen, så lykkedes det alligevel at udligne til 25-25 med 16 sekunder igen.
Nyborg tog time-out, spillede 7-mod-6 og skaffede sig frem til en afslutning på højre fløj, hvor han måske/måske ikke blev kantet af vores forsvar, men skuddet blev brændt, og nu var det Nyborgs tur til at brokke sig voldsomt, idet de mente, der skulle være fløjtet for straffe, men det skete ikke og kampen endte med en pointdeling og resultatet 25-25.

Indstillingen i søndags var rigtig god, der blev lavet mange gode ting fra vores side i begge ender af banen, og stor ros for mentalt hele tiden at komme tilbage, men vi skal også være mere kyniske, når vi har mulighederne – også tidligt i kampene.