Landstræner er ny U19-træner i AJAX København

20. februar 2019

Sonni Larsen er klar som træner hos AJAX København

AJAX København har gjort et scoop med signingen af landstræneren for det færøske herrelandshold, Sonni Larsen. Sonni tiltræder en helt ny stilling som kombineret U19-drengetræner og assistent på herresenior 1 på en 2-årig aftale.

Udover trænergerningen får Sonni Larsen også en vigtig opgave som talentansvarlig for U19 drenge og herresenior og et tæt samarbejde med U17. Et særligt fokuspunkt i den opgave vil være strukturen omkring op- og nedtræning, så vi sikrer, at vi hele tiden udvikler og udfordrer vores spillere bedst muligt i forhold til deres niveau og potentiale.

“Det er en stor og vigtig opgave, der her venter. Vi skal have bygget en platform for talentudvikling, som sikrer maksimal udvikling og præstation – hver dag. Der har AJAX København et potentiale, som endnu ikke er forløst. Det bliver spændende at være med til at forløse det potentiale”, siger Sonni Larsen.

Sonni Larsen er certificeret EHF Mastercoach og har derudover et imponerende håndbold-CV, og vi er sikre på, at han kan tilføje helt nye dimensioner til træningen i U19-drengeafdelingen i AJAX København.

Som assistent til Sonni Larsen er vi glade for, at vi har indgået en aftale med Patrick Nicolai Petersen. Patrick er nuværende U16-drenge assistent i AJAX København og tager fra 1. maj et skridt op i en kombineret rolle som assistent for både U19 drenge og herresenior 2.

Formålet med disse to nye kombinerede trænerroller er naturligvis at styrke og sikre samspillet mellem U19 og herresenior. AJAX København ønsker netop fremadrettet at skabe en struktureret og tilpasset indsats i forhold til både op- og nedtræning og i den vigtige forberedelse fra ungdom til senior. Samtidig skal vi fortsætte den gode udvikling af vores dygtige og talentfulde U19-spillere, som vi forventer os meget af i de kommende sæsoner.

“Med Sonni Larsen i rollen som assistent for cheftræner Torben Nielsen styrker vi vores setup omkring vores 1. divisions herrehold og vores målsætning om oprykning til herrehåndboldligaen.Sonni Larsen kommer med en interessant værktøjskasse, som vi glæder os til at åbne. Vi er overbeviste om, at Sonni vil hjælpe og bistå Torben Nielsen med at løfte vores niveau – og naturligvis også med integrationen af U19-spillere til træning og i kamp”, udtaler Mikkel Frid, direktør for AJAX København 1. herrer.

”Det bliver en ny og spændende udfordring, hvor jeg forventer at lære en masse af Torben Nielsen og de andre rutinerede kræfte,r der er på og omkring HS1. Samtidig forventer jeg også, at jeg kan byde ind med mange nye vinkler på, hvordan vi i AJAX København kan løfte præstationskulturen. Jeg glæder mig!”, siger Sonni Larsen.

I AJAX København mener vi, der er et reelt behov for at løfte talentmiljøet for de bedste ungdoms- og seniorspillere i København. Vores mål er at skabe et talent- og elitemiljø i hovedstaden, hvor vi kan konkurrere med andre danske elitemiljøer. Med ansættelsen af Sonni Larsen har vi taget endnu et skridt i retning af større sammenhæng og kvalitet i AJAX Københavns talentarbejde.

 

Sonni Larsen, håndbold-CV:

2017-2019 Herre A-landstræner og sportslig ansvarlig, HSF Det Færøske Håndbold forbund

2016-2019 Herretræner i den Færøske Liga, H71

2015-2016 Sportslig leder og træner, Stenhus Håndbold College

2009-2015 Elitetræner og talentkoordinator, FIF håndbold

2009-2016 Regionstræner, Håndbold Region Øst U16-drenge

 

Sonni Larsen, uddannelse:

2017-2018 DHF Mastercoach, Dansk Håndbold Forbund

2016-2016 Garuda personlighed profilering, Garuda

2015-2015 Diplomtræner, Dansk Håndbold Forbund

2010-2013 Cand. Scient i Humanfysiologi, Institut for idræt, Københavns Universitet

2006-2009 Bachelor i idræt, Institut for idræt, Københavns Universitet

 

Spørgsmål til ansættelsen af Sonni Larsen kan stilles til direktør for AJAX København 1. herrer, Mikkel Frid, på mobil 31 20 90 45.

Sonni Larsen, cheftræner U19 drenge og assistenttræner 1. Divisions herrer

Patrick Petersen, assistenttræner U19 drenge