Livslangt makkerpar forsætter i Ajax København

16. juli 2020

Fra holdkammerater på U8 i 2005, til holdkammerater i håndboldligaen i 2020

Vi kan i Ajax København med store glæde præsentere, at vi har forlænget aftalerne med vores to bagspillere, Siw Aabech og Stine Nørklit Lønborg.

Den 21årige bagspiller, Stine Nørklit Lønborg, har været en del af Ajax København siden hun i 2015 kom til klubben som U16 spiller. Denne sæson bliver altså Stines sjette år i klubben, og dette markerer den fjerde sæson i træk i håndboldligaen. Sidste sæsons tidlige afslutning, var i særdeleshed ærgerlig for Stine, der ellers endelig var vendt tilbage fra et langt skadesforløb.

Forud for sidste sæson, kom Siw Aabech til Ajax København efter et ophold i TTH Holstebro. Siw går derfor nu ind til anden sæson som en del af Ajax ligatrup.
For den 23årige bagspiller var ankomsten i Ajax ikke bare en retur til Sjælland, det var også en genforening med en barndomsveninde og tidligere holdkammerat – Stine Nørklit Lønborg.
Vi har naturligvis taget en snak med pigerne om, hvordan det er at gå fra barndomsvenner og holdkammerater i børnehåndbolden, til nu at stå side om side, i den danske håndboldliga:
Vi har kendt hinanden siden vi var helt små og spillede i AIF, senere AG håndbold. Vi tror endda at billedet er fra vores allerførste Albertslund cup hvor Nørs mor er træner for os. Det er super hyggeligt at vi nu igen kan være holdkammerater.

Siw og Stine, side om side, til Albertslund Cup i 2005

Ankomsten i Ajax betød dog ikke kun en genforening med Stine. Det betød også en genforening med cheftræner for Ajax Københavns ligadamer, Dennis Bo Jensen:
Dennis Bo kender vi også begge fra AG Håndbold, hvor vi havde ham som ungdomstræner. Det fedeste ved at have Dennis Bo som træner var, at der var mulighed for at tage sin træning seriøst i en klub hvor bredden blev vægtet højest, samtidig med at han selv tog sin trænergerning meget seriøst. Vi har mange sjove minder fra tiden i AG, også med Sarah (red. Sarah Nørklit Lønborg), derfor er det ekstra sjovt, at vi nu alle spiller sammen i Ajax, under en træner vi alle har haft som ungdomspiller i AG Håndbold.

Og udover at tage en snak med de to hovedpersoner om deres langvarige kammeratskab, har vi selvfølgelig også spurgt dem ind til forventninger, til den sæson der heldigvis er lige på trapperne:

”På holdets vegne forventer jeg, at vi har endnu mere blod på tanden til at drille nogle af topholdene, samt at vi kan gå på banen med større selvtillid og stå for presset i de kampe hvor vi skal tage point. Det bliver fedt at bygge videre på holdets kompetencer, eftersom vi kun har skiftet lidt ud op til denne sæson. Det bliver godt endelig at møde de nye og få spillet dem godt ind, når vi mødes efter sommerferien.
Personligt glæder jeg mig helt vildt til at snøre håndboldskoene igen efter denne ufrivillige Corona-pause og forhåbentligt bidrage med noget mere på banen i den kommende sæson. Sidste år fik jeg en rigtig god velkomst i klubben, så det er fedt igen i år at kunne trække den hvide trøje over hovedet og kæmpe sammen med pigerne, i en klub hvor man føler sig hjemme.”,
siger Siw Aabech.

Stine Nørklit siger således:
Jeg glæder mig rigtig meget til endnu en sæson i Ajax-trøjen hvor jeg i år kan være med til at give den gas helt fra start. Jeg har en forventning om, at vi kan gøre det mindst lige så godt som sidste år. Vi har mange gange vist, at vi er et hold der kan tage point fra alle og det skal vi blive ved med at være. Der er heldigvis ikke længe til sæsonen starter igen og jeg glæder mig meget til at komme tilbage på træningsbanen og knokle sammen med pigerne.

Med sin rolle i historien om både Siw og Stines ungdomsår og seniorkarrierer i håndboldligaen, har vi naturligvis også fået en kommentar fra cheftræner for ligadamerne, Dennis Bo Jensen, der siger således om de to spillere:
Jeg tror at man som talentudvikler håber det bedste for sine spillere og at man holder et ekstra øje med ens gamle spillere. At vores veje så er mødtes i håndbodligaen, var der ingen som havde turde forestille sig. Men det glæder mit håndboldhjerte at møde spillerne igen senere i deres karriere og se at det går dem godt. Stine og Siw er begge et godt udtryk for at hårdt arbejde betaler sig, en ting jeg altid har vægtet højt i min trænergerning. For mig er trænergerningen et relationelt arbejde – så at man kender sine spillere så godt, som jeg gør med Stine og Siw er selvfølgelig en fordel.
De har begge nogle veludviklede spidskompetencer i deres duelspil. Kompetencer som bliver vigtige for os at få sat i spil samtidig med, at vi kan få lagt yderligere lag på deres spil.

I Ajax glæder vi os til at se Siw, Stine, Dennis Bo og resten af holdet omkring ligadamerne tilbage i aktion lige om snart.

Spørgsmål kan rettes til direktør Mathias Berg på 21611249 eller mb@ajax.dk

Siw Aabech

Stine Nørklit Lønborg