Mød landstræneren, der skal styrke eliten i AJAX København

Q&A med Sonni Larsen:

Mød landstræneren, der skal styrke eliten i AJAX København

Der ligger en stor og spændende udviklingsopgave foran Sonni Larsen, når han indtræder i sin nye rolle som kombineret U19-drengetræner, talentansvarlig og assistent for 1. divisions herrer i AJAX København. En rolle, der indebærer at binde alle enderne sammen omkring strategien for talentudviklingen i klubben på de ældre drenge-årgange.

Vi har talt med den kommende AJAX København-træner:

[youtube id=”SOwTmJ4rkZc” width=”620″ height=”360″]

Hvordan har det været at være træner på Færøerne? “Det er, og har været, en fantastisk oplevelse for mig og Julie, min kæreste, for vi har mødt mange fantastiske mennesker. Den opbakning og tillid, vi har fået vist, er vi super taknemmelige for. Alle bør springe ud i at flytte til udlandet, for det giver nogle andre perspektiver.”

Hvad har været dine største bedrifter på Færøerne? “Nu er det jo ikke mig, der har lavet det alene, men jeg har været heldig at have mange dygtige folk omkring mig og ikke mindst dygtige spillere. Det største har været at blive vinder af the double sæson 1, pokalsølv og Færøsk Mester år 2, samt præstationerne med U21 i Algeriet og 1 point mod Montenegro på udebane for herre A!”

Hvad siger du selv om den nye udfordring i AJAX København og det at komme retur til Danmark? “Det er en spændende og en stor opgave at få det hele til at spille bedre sammen. Der ligger et potentiale, vi skal have forløst i samarbejdet i klubben. Det potentiale skal jeg være med til at udfolde.”

Hvordan vil du balancere mellem rollen som U19-cheftræner og assistent på 1. divisions herreholdet? “Jeg vil give 100% for at få løftet elite-projektet, så vi får integreret og udviklet flere dygtige spillere til HS. Det kræver naturligvis en god planlægning, som jeg i samarbejde med klubben forventer at løse.”

Hvad er det, du kan komme med, i forhold til at styrke AJAX København? “Andre er nok bedre til at svare på dette, end jeg er. Jeg vil først lytte til, hvad der kører godt, og hvor vi skal sætte ind. Jeg kommer til at lægge alle kræfter i. Jeg forventer, at folk er omstillingsparate, samarbejdsvillige, og at vi får løftet i flok. I vil se mig komme med en ydmyg, men seriøs og målrettet tilgang til det at gå til håndbold i AJAX København. Jeg forventer, at vi kan løfte præstations-kulturen på HS1 og nedefter.”

Hvor ser du AJAX København fremadrettet, kommende sæson og sæsoner? “Med den bedste platform for talentudvikling øst for Storebælt. Og som et fast liga-hold.”

Hvad ser du, at AJAX København kan tilbyde de unge spillere? “Et stærkt fællesskab med plads til den enkelte på rette hylde. Et sted, hvor den enkelte kan opnå eller danne baggrund for senere at opnå sine håndbolddrømme.”

Hvad glæder du dig mest til i AJAX København? “Fællesskabet! Og de sportslige udfordringer på U19 og HS1.”

For yderligere information eller spørgsmål:

Sonni Larsen – +298 226420

Sportschef, Mogens Weis – 20 63 92 93

CV:
Sonni Larsen, håndbold-CV:
2017-2019 Herre A-landstræner og sportslig ansvarlig, HSF Det Færøske Håndbold forbund 2016-2019 Herretræner i den Færøske Liga, H71
2015-2016 Sportslig leder og træner, Stenhus Håndbold College
2009-2015 Elitetræner og talentkoordinator, FIF håndbold
2009-2016 Regionstræner, Håndbold Region Øst U16-drenge
Sonni Larsen, uddannelse:
2017-2018 DHF Mastercoach, Dansk Håndbold Forbund
2016-2016 Garuda personlighed profilering, Garuda
2015-2015 Diplomtræner, Dansk Håndbold Forbund
2010-2013 Cand. Scient i Humanfysiologi, Institut for idræt, Københavns Universitet 2006-2009 Bachelor i idræt, Institut for idræt, Københavns Universitet

Sonni Larsen