Morten Petersen

6. juni 2018

Ajax tidligere formand, mr. Ajax og meget mere, er død i en alder af 87 år. Morten kom til Ajax i 1960. Han udstrålede et utroligt engagement, involverede sig i alt, og havde tydeligvis et helstøbt Ajax hjerte, som han bevarede i hele sit liv. Da der i 1969 skulle vælges ny formand var Morten det helt naturlige valg.

Morten var målmand på 1.holdet og var med til at blive Danmarksmester i 1964, var på landsholdet, der vandt VM sølv i 1967, og ellers arbejde han utrætteligt på at gøre gode ting for Ajax. Han skaffede sponsorer, bl.a. Ajax første sponsorkontrakt, som var med Faxe bryggerierne i 1971 (der stod Koral Kondi på trøjerne, nu står der Faxe Kondi!), arrangerede julestævner, var altid i konstant kontakt med forbundene og politikere for at tale Ajax sag, var altid i kontakt med trænere, seniorspillere og ungdomsspillere i klubben.

Mortens vel nok største bedrift var, da han først skaffede en grund, skaffede en masse penge, tegnede og planlagde byggeriet af vores klubhus, og siden utrætteligt fik engageret hele klubben og gik forrest i arbejdet med byggeriet af vores dejlige klubhus, som stod klar den 15.juni 1977, og som den dag i dag med flere tilbygninger står flot og ny renoveret i Bavnehøj Alle. Indtil det sidste kunne man stadig se Morten gå og rode i bedene ved klubhuset, så det kunne se pænt ud.

En ærkeægte AJAXer sov stille ind den 6.juni 2018 omgivet af familien.  Æret være hans minde.

Morten P. skal begraves d. 14 juni kl. 11, fra Mørkhøj kirke.

Foto: Jesper Hede