26. februar 2019

Nedtakt: Ajax København – Team Esbjerg 22-27 (13-12)

Målscorere Ajax København: Anne Tolstrup Petersen 8, Cecilie Woller 4, Stine Eiberg Jørgensen 3, Simone Monsrud Pedersen 2, Signe Georgi 1, Amanda Dahl 1, Eva Davidsdottìr 1, Nikoline Brøns 1, Nadia Kongsted 1.

Dagens indsat mod rækkens nummer 2 var godkendt, desværre var det ikke nok til point.

Hele første halvleg var tæt og holdene fulgtes ad hele vejen til pausen, hvor Stine Eiberg i sidste sekund bragede bolden op i krogen, således at Ajax kunne gå til pause med en føring på 13-12. Eiberg var første halvlegs klart største fornøjelse at følge med flere flotte scoringer og godt forsvarsspil.

Anden halvleg var på sin vis også et parløb, dog slog Team Esbjerg et hul efter et par minutter i 2. halvleg. Fra minut 35 til 40, vandt Team Esbjerg perioden med 0-4 og gik fra at være bagud 15-14, til at være foran 15-18 og herfra hang Ajax resten af kampen efter med 3-4 mål og formåede aldrig at komme helt tæt på i slutfasen, hvor Esbjerg trak. Anne Tolstrup satte sidste scoring ind i kampen til slutstilling 22-27, i samme sekund som tiden løb ud. Dermed satte Anne sin 8. scoring ind i dagens kamp og blev velfortjent kåret til kampes spiller. Anne må siges at have styrket sit kandidatur til rundens hold, som hun netop er blevet udnævnt til i sidste spillerunde.

Cheftræner Dennis Bo Jensen var tilfreds med indsatsen i dagens kamp:

“Operationen lykkedes, men patienten døde. På en dag, hvor vi med lidt mere tur i den, og en større omgang kynisme, virkelig kunne have drillet Esbjerg. Vi går til pause 13-12, og føler egentlig, at vi kunnet have ført lidt større. I 2. Halvleg viser Esbjerg bare klassen og får hurtigt hentet føring og bragt sig i front. Jeg er glad for den måde vi får afviklet kampen på, og hvordan pigerne formår at holde sig til gameplanen.”

Dagens kamp bød også på debut til Signe Georgi, der også fik sat en enkelt pind på tavlen. Signe spiller normalt på klubbens 2. hold i 2. division, men var indkaldt i fraværet af Anna Grundtvig, der endnu ikke er blevet sin brækkede finger kvit.

Næste kamp er på hjemmebane fredag den 8. marts, hvor Skanderborg Håndbold besøger Bavnehøj Arena klokken 19.30 til en kamp om vigtige point, som kan tages med over i kvalspillet.