Nedtakt: God første halvleg i Nykøbing rakte ikke

6. oktober 2018

Nedtakt: Nykøbing Falster Håndboldklub – Ajax København 30-23(14-10)

Målscorer Ajax København: Anna Grundtvig 5, Stine Nørklit Lønborg 4, Cecilie Woller 3, Simone Monsrud Pedersen 3, Maja Eiberg Jørgensen 2, Nikoline Brøns 2, Eva Bjørk Davidsdottir 1, Anne Tolstrup Petersen 1, Nadia Kongsted 1, Sofie Bardrum 1

Fredags aften var damerne på besøg i Nykøbing, hvor de mødte det formstærke mandskab fra NFH. NFH har inden aftens kamp vundet alle deres kampe, og viser fra sæsonen start, at de er blandt toppen i denne sæson. Damerne havde altså en stor opgave foran sig.

Alle der har været nede og spille i Nykøbing ved, at det er en arena uden lige. Der er mange fans, og der er virkelig knald på, hvilket damerne kunne mærke fra kampens start af. Vi kommer lidt dårligt fra start, hvor NFH hurtigt kommer foran 3-0. Dog er vi hurtige til at komme op igen, og er oppe på 5-5 efter 11 minutters spil. Vi kommer dog ikke tættere på i 1. Halvleg, hvor vi hele tiden halter bagefter med 1-2 mål. Grundet en udvisning og et brændt mod slutningen af 1- halvleg, går vi til pause bagud 14-10.

Trods, at vi er bagud ved halvleg, går vi til pause med en følelse af, at vi egentlig er okay med, og spiller noget rigtig fint angrebsspil.

I 2. Halvleg kommer NFH ud som lyn og torden, og vi kommer bagud med 21-13 efter 39 minutters spil. Herefter er det lidt en kamp for hele tiden at komme tilbage i kampen, og finde noget af det gode spil fra 1. Halvleg frem igen. Dette formår vi dog ikke, også selvom vi prøver at gå over i 7 vs 6 spil.

Vi ender med at tabe kampen 30-23. Der er mange fine ting vi kan tage med fra denne kamp, men der er helt klart også steder, hvor vi stadig skal optimere.

Nikoline Brøns blev kampens spiller. Hun viste rigtig god fart i benene, som både resulterede i flotte mål og gode assist til især vores stregspillere. Nikoline siger om kampen:

”Det var nok en svær udebane at spille på. Man er ikke tilfreds med at tabe med 7 mål, men på den anden side mødte vi også bare en bedre modstander i dag.”

Vi har kamp igen på onsdag i næste uge, hvor vi møder Viborg på hjemmebane. Et Viborg mandskab, som har den tidligere Ajax spiller Ida Marie Dahl på holdet. Kampstart er 19.00 i Bavnehøj Hallen, og vi håber på, at se så mange af jer som muligt, når jagten på de første 2 point fortsætter.