Nedtakt: Tæt på, men langt fra mod United

16. februar 2019

Nedtakt: Ajax København – Aarhus United 22-23 (12-12)

Målscorere Ajax København: Nadia Kongsted 4, Cecilie Woller 4, Stine Eiberg Jørgensen 4, Simone Monsrud Pedersen 4, Sylvie Gamys 2, Anne Tolstrup Petersen 2, Eva Bjørk Davidsdottìrr 1, Amit Izak 1

Som score antyder, så var det en rigtig tæt kamp lørdag eftermiddag mod Aarhus United. Selvom at der med 5 minutter igen stod 20-21 til gæsterne, så kom Ajax København aldrig tættere på sejren.

Det startede ellers med en flot Stine Eiberg scoring til 1-0, men derfra var det en kamp var der jages fra baghjul. Aarhus United tog hurtigt teten i 1. halvleg og fik opbygget en føring på 8-12 efter 22 minutters spil, efter flere flotte indspil til Majbritt Toft Hansen på stregen.

Ajax pigerne fik dog hen i mod slutningen af halvlegen gang i forsvarsspillet, samtidig med at der også kom mere flow i angrebsspillet. Med en scoring til sidst i 1. halvleg fra Eva Bjørk Davidsdottìr, betød det at Ajax kunne gå til pause med 12-12 og et godt udgangspunkt for 2. halvleg.

Dog startede 2. halvleg med mange tekniske fejl og Aarhus United satte 5 scoringer ind i træk efter umiddelbart efter pausen.

Endnu engang måtte der kæmpes for baghjul, men “heldigvis” er det ikke uvant og igen i dag, formåede Ajax at gøre kampen helt tæt mod slut. Med 5 minutter igen var der, som tidligere skrevet, kun ét mål til forskel. Desværre var Aarhus United bedst i slutfasen og med 3 scoringer i træk, kunne Aarhus United trække sig sejerigt ud af opgøret.

Cheftræner Dennis Bo Jensen var efter kampen en ærgerlig mand:

“Øv og pis! Men set i det store perspektiv nok et fair resultat. Jeg synes pigerne kæmper og viser super moral ved at komme igen efter vi ikke får nogen god start på 2. Halvleg. Lidt mere held og medvind kunne vi måske have fået et enkelt point.”

Selvom der i dag, blev kæmpet som vilde dyr, så kom Ajax til kort. Da man samtidig måtte undvære en del skadede spillere. Desværre måtte hele 6 spillere tage plads på tilskuerepladserne. Stine Nørklit Lønborg(arm), Nicoline Brøns(skulder), Anna Grundtvig(finger), samt de langtidsskadede Nadia Chehade(knæ), Sofie Bardrum(knæ) og Christina Wildbork(knæ) var alle ude.

Kampens Ajaxspiller blev endnu engang målvogter Sarah Nørklit Lønborg, der havde mange sikre redninger og flotte redninger fra frie positioner.

Næste gang du kan opleve Ajax Københavns bedste damer i Bavnehøj Arena er tirsdag den 26. februar klokken 19, når Tea Esbjerg kommer forbi.

Vi tager dog lige en meget vigtig udekamp først, når der står 2 afsindigt vigtige point på spil i bundstriden. Det sker når Ajax tager et smut til Nordjylland , for at spillet mod EH Aalborg. Opgøret spilles lørdag den 23. februar klokken 15.00 i Nr. Sundby Idrætscenter.